Durere, sinuzita, reflux gastric

12-12-2021
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
Buna ziua, problemele mele sunt multe..
Am reflux gastric probabil de multi ani dar care imi face probleme urate in ultimele 2 luni.
A inceput sa mi se inflameze esofagul, si stiu ca asta se intampla pt ca simt refluxul, cunosc arsura din gat, acompaniata de durere si inflamatia aceea, este pur si simplu ingrozitor cand simt ca ma arde pe gat si in jos d egat, pt ca pare sa fie ca o sare pusa pe rană. Adica pare sa fie de mult rana acolo..

Am si sinuzita, dar, ca si acum 10 ani cand am fost sa imi fac radiografie saf, daca ma duc iar, sunt sigura ca o sa mi zica ca nu e puroi, ci doar inflamata mucoasa sinusurilor nazale, simt si ințepaturi in radacinile premolarilor. De unde e problema..de la dinti sau de la sinusuri..nu stiu. Cu dantura da, am mari probleme dar mai mult la masele decat la premolari, premolarii sunt imbracati, am si gingivita.
Spun doar ca nu m am dus inca la medic pt ca mi-e frica sa incep, nefiind asigurata medical, sigur sunt muulte analize de facut... nu imi permit momentan.

Nu inteleg de unde aceasta sensibilitate exagerata la aerul rece. De cand a venit frigul, ma dor sinusurile.
Am inceput cu o raceala (acum 2 luni) si de atunci, intrerupt..ma tot dor. Cum ies 5 minute afara la aer rece, imediat ma dor sinusurile. daca nu ies vreo 2 zile..nu mă dor..mai ales daca fac inhalatii in acele 2 zile.
Nu mai zic de nas, cum respir aer rece, de ex la 2⁰C, in max 3 minute ma doare nasul foaarte tare.
Care sa fie problema oare?
Mentionez ca am o perforatie de sept medie ca marime, si am si deviatie de sept.
Deci sinuzita, cred eu, nu e grava, adica nu am nev de antibiotice, seara cand ma pun in pat sau dupa inhalatii, imi curge in spatele gatului mucusul si apoi respir binisor, si totusi, si peste zi nu simt nasul infundat decat putin, cand si cand, adica nu am ce sufla, dar se simte de parca ar fi infundat.

Gatul ma doare si de la frig dar cred ca ma doare si cand am reflux, desi iau esomeprazol 40mg, tot cred ca mai ajumge acid in gat, care imi inflameaza gatul si ma doare, dar e o durere ce vine si trece...

Mentionez ca iau esomeprazol 40mg, de 2 saptamani, intr adevar nu mai simt durerea cauzata de acid dar refluxul este, il simt, mai ales cand mananc pana ma satur sau cand mai mananc ciocolata.
De fumat m am lasat, adica, mai fumez 2..3 la 2zile. Fumatul cred ca mi-a, 'ajutat' mult refluxul si sinuzita.
Refluxul il am, si cred ca si noaptea pt ca mereu ma trrzeam ragusita bine, atunci cand nu luam esomeprazol.
Si raguseala am avut-o aprox 2 luni, acum s-a vindecat 70% de cand iau esomeprazol, (2sapt).
Si totusi, acidul in gat tot il simt, rar dar il simt, si ma doare si gatul imediat. Este mai putin intens dar este cam de 2 ori pe sapt, tot simt arsura pe gat, mai putin intensa ca inainte.

va rog sa mi spuneti ce si cum sa fac, sa fiu mai bine.
La medic o sa ma duc in 1 rand pt reflux, dar nu pot momentan, ci abia de la anul.
Pana atunci sfatuiti ma va rog, ce regim sa mai tin, ce stil de viata sa mai adopt ca sa elimin problemele cu sinusurile, refluxul, nasul, gatul.
Se poate sa am sinuzita mentinuta de reflux, in contextul in care iau esomeprazol de 2 sapt deja?

Multumesc pt orice sfat ! !
5 comentarii
0
12-12-2021, ora 07:19
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Vârsta. Sexul. Înălțimea. Câte kg aveți??
0
12-12-2021, ora 18:03
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
buna ziua, am 30 ani, 56 kg, 1.6m si sunt mama unui copilas de 3 ani.
Problema cu sinusurile o are si tatal meu, de 30 ani are sinuzita cronica, porta caciuli in cap tot anul, vara le lasa 1 luna.
Si eu si tatal meu avem circulatia periferica foarte proasta. Suntem foarte frigurosi amandoi, nu stiu daca se mosteneste asta... dar sunt terorizata de frig, la propriu, ma dor oasele imediat dsca stau in frig, ovarele, sinusurile mai nou,..

Refluxul si problemele cu stomacul le am, parerea mea, de la stres, mancat haotic, dulce mult si iburpofenul ce il iau pt orice durrere, dar durerea de cap de la sinuzita, e atat de puternica ca imi vine sa vomit, si fara un ibuprofen de 400, alteori doua, nu imi trece.
Acea durere o am o data la 2 luni aproximativ, iar durerea de sinusuri maxilare o am acum, de cand a venit frigul, si nu e atat de outernica.
Nici nu ma doare mereu cand ma aplec de ex., rar simt capul greu cand ma aplec.
Iarași durerea de ovare niciodata nu a trecut cu paracetamol sau algocalmin. durerea de dinti la fel.

Acum incerc s aiau cat de putin pot. max de 2 ori pe luna ibuprofen..dar e greu..

Iau esomeprazol ca sa nu ma mai arda in halul ala pe esofag, pana merg la control, ca a ajuns grav, sa ma arda dupa fiecare masa si tare.. Insa inainte, acum 3..4 luni, cand aveam arsuri la stomac, uneori noaptea, luam un esomeprazol sau 2..3, in 3 zile si nu mai aveam arsuri o perioada de min 1 luna.
Asta in contextul in care nu tineam regim.

Multumesc!
0
12-12-2021, ora 19:09
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Trăiești în o grava eroare de comportament și proasta informare medicala...
1. Tractul digestiv.. Este responsabil de sănătatea corpului. Acolo în intestine se asimilează sau nu nutrientii necesari.. Pentru toate celulele din corp
2. Problemele tractului digestiv afectează corpul prin 2 mecanizme
Unul. Refluxul gastro esofagian. Prin acidul gastric arde Faringele pana sus în spatele nasului. Și întreține faringite le. Rino. Sinusitele
Doi.. Inflamația de pe stomac. Intestin.. Duce la malabsorbtie intestinala.. Nu ajung în sânge nutrientii necesari. Nu se asimilează nici în cazul când sunt 3 mese regulate corecte pe zi și hidratare apa. Ceaiuri. Dacă nici aceste nu sunt corecte. Nu aveți cum sa cereți un corp sanatos
3. Temperatura corpului.. Este data de Microbiom ul din intestin. De digestia prin fermentare. Acolo se produce căldură necesara corpului... Deci logic.. Sunteți cu predispoziție de probleme digestive din copilărie. Și trebuie sa reglați urgent Alimentatia
4.faceti programare la Gastrologie pentru investigații amanuntite
0
12-12-2021, ora 20:14
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Puteti sa va informati si de aici, poate va ajuta. ------*

(*modificat de admin)
0
17-12-2021, ora 23:30
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
multumesc dl doctor, deci spuneti ca totul tine de regimul alimentar.
Vreau sa mentionez ca mi-am facut analize de sange inainte de a avea arsurile puternice pee gat si au iesit foarte bune, ma refer la ca, fe, mg, etc. Ar mai fi cazul de malabsorbtie? sau e vorba doar de caldura corporala deficitara sa zic asa?

pana merg la gastroenterolog, am zis ca iau esomeprazol, sa mai iau, sau nu ma ajuta prea mult?
deci am luat 3 saptamani si am zis ca fac pauza 1..2 zile s avad cum sunt, si au aparut durerile acelea in piept, ce le simt eu ca de muschi, oase, sa aiba legatura cu faptul cs nu am mai luat esomeprazol?
Deci durerea e cea mai puternica atunci cand, de ex ma intorc in pat sau ma ridic din pat, cand pun presiune pe stern. Ma doare pe o portiune cam de min jumate din stern, pe mijloc, nu sus, nu jos, in mijloc. E tare ciudata durerea, nu stiu ce legatura are cu refluxul dsr cred ca are, deși. pare a fi durere musculo scheletala.
Va multumesc frumos pt sfaturi! o sa merg cat de curand pot si la control.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Arsurile stomacale - cauze, diagnostic, tratament și sfaturi utile
  •