durerea de ochi

29-03-2009
voiculescu
Nu este medic/terapeut
voiculescu
pe mama mea odor ochii foarte tare de 3 ani, nu are glaucom am fost la foarte multi medici.a avut un avc in urma cu 12 ani, dr. neurolog aspus ca nu este de la avc.sunt disperata ca nu o pot ajuta desi sunt sieu medic de med.de familie foarte tare ochii.
1 comentarii
0
30-03-2009, ora 19:11
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Ce varsta are mama dumneavoastra?Am citit mesajul si iata care este sugestia mea: pentru diagnosticul diferential al durerilor oculare sa facem urmatoarele invetigatii: consult oftalmologic cu camp vizual, curba tonometrica, pahimetrie, gonioscopie, tomografie retiniana Heidelberg; consult ORL, radiografie sinusuri, consult neurologic, CT orbite si cerebral, ECO Doppler aa carotide, aa oftalmice si aa vertebrale( ateromatoza carotidiana???-sindrom ocular ischemic????, eventual angiofuorografie); Daca nu am gasit nici o cauza din sfera ORL, neurologica care sa explice durerile, nu avem date care sa justifice diagnosticul de glaucom, propun o proba terapeutica pentru 3 luni de zile cu un antiglaucomatos- Fortinol 2%, 1 picatura in AO, dimineata, ora 8 si reevaluare a simptomatologiei; daca se exclude un AVC hemoragic, propun si administrarea unei tablete de Aspenter sau Thrombo ASS, permanent;Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns