dureri abdominale in partea stanga

20-11-2010
dayanag
Nu este medic/terapeut
dayanag
Buna ziua,
As vrea va rog sa imi spuneti o parere. De vreo saptamana ma doare in partea stanga, partea superioara a abdomenului, mai spre stomac. nu ma doare tot timpul, si nu ma doare foarte tare, este o durere care imi provoaca disconfort. Kand stau in pat linistita imi trece.Uneori durerea se muta in partea dreapta tot in zona superioara a abdomenului. Vreau sa va spun ca am o gastrita duodenala cu aciditate si mal la fiere. se poate sa ma doara din cauza stomacului si fierei. Iau si omez insa nu prea are nici un efect, ce ma calmeaza este ceaiul de galbenele si sunatoare
Va multumesc mult
4 comentarii
0
20-11-2010, ora 17:14
Ylla
Nu este medic/terapeut
Ylla
Aceeasi problema o am si eu, de ceva vreme am dureri in partea superioara a abdomenului cu o senzatie de nod in gat cateodata.La fel am o gastrita si un colecist cudat si cu mal.Am luat omez o saptamana, acum iau ranitidina si nospa dar cum mananc sau beau cafea incepe durerea si ma tine cam toata ziua.Mi s-a spus sa tin regim si sa mai iau niste bilicol pentru fiere.Va doresc multa sanatate.
0
20-11-2010, ora 20:13
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Nu o sa contrazic niciodata medicatia data de medic, spun din start!

Dar, putini medici prescriu antiacidul corect, in sensul ca daca ai aciditate si gastrita (provocata sau intretinuta) date de reflux al bilei in stomac, antiacidele "clasice" nu dau rezultate. Bila "se anihileaza" in stomac prin antiacid gen venter, omezul nu prea are efect. O spun din propria experienta.

Da, in partea stanga poate durea de la colecist, dar si o gastrita, mai ales cea antrala poate da aceeasi senzatie. Cele mai bune investigatii sunt: endocopia digestiva si ecografia abdominala. Astea doua, plus analiza din scaun, sange pentru depistare helicobacter pylori dau un tablou mai exact. Desigur, daca ficatul are vreo afectiune trebuie investigat.

Nodul in gat poate fi dat si de aciditate sau de hernie hiatala (tot endoscopic se poate descoperi).

Regimul fara cruditati, acidulate este necesar.

Ceai din coaja de stejar, o lingurita la o cana, se fierbe pana devine rosu, se bea caldut cu inghititura, face f bine la stomac si probleme digestive.

Aflati intotdeauna CAUZA pentru a trata cat mai exact.

Sanatate multa va doresc!
0
20-11-2010, ora 20:24
dayanag
Nu este medic/terapeut
dayanag
multumesc pentru raspuns. eu am facut deja o ecografie si analize la sange, si singura problema e colecistul cu mal, fara calculi, cu perete f gros de 9 mm pe partea hepatica. la fel si examenul cu bariu pe care l-am facut si mi s-a spus ca este gastrita duodenala cu aciditate. ce pastile recomandati? mie omezul nu imi face nimic
multumesc
0
20-11-2010, ora 22:51
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Intreaba gstroenterolgul daca poti incerca cu Venter, am scris care-i logica pentru care si eu am inlocuit omezul. Pentru colecist, no-spa pastile cand simti greata/greutate, foarte bine fac compresele cu bitter suedez (original, biter bano!) peste care pui o folie subtire dintr-o punga ca sa acoperi locul. Dupa 5-10 minute sinti cum se descarca bila.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere de burtă
  •