Dureri in partea stanga sub coaste

19-02-2010
stefanofrenky
Nu este medic/terapeut
stefanofrenky
sunt barbat si de 1 an tot am dureri in partea stanga sub coste, acum de 2 saptamani ma luat iar durere, la inceput ma tinea 2 zile si imi trecea , dar acum vad ca nu imi mai trece.va rog sa imi spuneti daca ar putea fi colonul.am tot auzit de colonscopie dar este dureroasa tare. va rog sa imi spuneti ce sa fac.multumesc anticipat
12 comentarii
0
19-02-2010, ora 19:27
taniutza
Nu este medic/terapeut
taniutza
incepeti prin a face un echografie;desi sunt multe cauze care pot da astfel de durere, vedeti daca splina si celalalte organe interne sunt ok.multa sanatate,
0
19-02-2010, ora 19:32
stefanofrenky
Nu este medic/terapeut
stefanofrenky
IMI CER SCUZE, AM UITAT SA SPECIFIC CA AM FACUT ECOGRAFIE SI TOATE AU IESIT BINE.VA MULTUMESC
0
19-02-2010, ora 22:20
cristina_mec
Identitate neconfirmată
cristina_mec
S-ar putea sa fie vorba si despre un colon iritabil, dar pt confirmarea sau infirmarea acestui diagnostic trebuie facute analize specifice (radiografie cu bariu sau colonoscopie), poate sa fie vb de o litiaza urinara...foarte multe afectiuni pot fi, mai ales pt ca sunt multe date care lipsesc :varsta, greutate, inaltime, tipul de activitate fizica si cata, in ce conditii apar durerile...

Multa sanatate!
0
07-02-2012, ora 10:03
George Diaconu
Nu este medic/terapeut
George Diaconu
am avut o durere in capul piptului si am descoperit ca am ulcer duodenal am tinut regim 3 luni si am luat antibiotic pt helicobacter, si acum am aceea durere de care spuneti nu dureroasa dar stanjenitoare in stanga sub coaste durerea o am de 4 luni de zile si nu ma lasa decat 1 2 zile si ma ia iar, am facut ecografie, ct. tomograf, endoscopie, nu mai styu ce sa mai fac si la toate aceste nu mia iesit sa am nimic !!!
0
11-02-2012, ora 14:26
maro
Nu este medic/terapeut
maro
da, si eu am avut aceasta durere dar am avuto in capul pieptului in partea stanga usor sup coasta si mi-a trecut cu ulei de masline extravirgin, in fiecare dimineata pe stomacul gol cate o lingura
0
11-02-2012, ora 18:24
George Diaconu
Nu este medic/terapeut
George Diaconu
Multumes mult pt sfaturi si mai astept de la mai multe persone sunt dispus sa incerc mai multe pina imi trece !
0
05-12-2014, ora 02:12
RamonaRa
Nu este medic/terapeut
RamonaRa
Salut. Am aceeasi problema pe care ati avut-o si voi si as vrea sa stiu daca ati reusit sa va vindecati si cum. Am 23 de ani, F, 56 kg, 1, 69. Deja e un an de cand am inceput sa simt intepaturi in partea stanga sub cutia toracica, iar in ultima perioada sunt din ce in ce mai dese si dureaza mai mult, chiar cateva zile. Aceasta durere radiaza (dupa ce depaseste o zi) in plamanul stang si de cele mai multe ori imi este foarte greu sa inspir pentru ca atunci cand fac asta ma inteapa si mai tare. Am fost la medic si in urma ecografiei abdominale am aflat...aproape nimic. Cica ar fi un nerv mai sensibil care uneori este apasat de colonul care se mareste dupa ce mananc. Am luat medicamentele prescrise si degeaba. E putin probabil sa fie asa cum mi s-a spus, avand in vedere ca de multe ori, m-a durut si fara sa mananc nimic, nu doar dupa ce am mancat. E posibil totusi sa fie in legatura cu colonul... caci de fiecare data, durerea e insotita de constipatie. Nu stiu in schimb care dintre ele o genereaza pe cealalta desi tind sa cred ca durerea e cea care apare ulterior. In fine, daca ma puteti ajuta, va rog, niste sfaturi ar fi bine venite.
0
06-01-2015, ora 19:13
preocupatadesanatate
Nu este medic/terapeut
preocupatadesanatate
Sotul meu a suferit acelasi tip de durere in zona stomacului si in partea stanga, intercostal.In urma unei ecografii repetate de 3 ori nu s-a constatat nimic ce i-ar putea pricinui acea durere.In schimb doua analize erau alarmant de mari, mai exact amilazurie 1434 si trigliceridele 1708.Plus un colesterol ridicat si ficatul gras vazut pe ecograf.
Diagnosticul cu care a fost internat, dupa ce a fost investigat de 4 doctori, a fost pancreatita acuta.
Durerea s-a declansat brusc si a cedat dupa doua zile, la cateva ore dupa ce a luat controloc, medicament pe care i l-a administrat si in spital, in perfuzie.
Poate fi doar o coincidenta, dar e de luat in calcul afectiunea pancreasului, dat fiind ca este un organ ascuns si putin mai greu detectabil la ecograf in unele situatii.
0
08-01-2015, ora 00:27
RamonaRa
Nu este medic/terapeut
RamonaRa
Multumesc mult pentru sugestie. Voi merge sa verific.
0
12-01-2015, ora 15:09
krisskross
Nu este medic/terapeut
krisskross
Buna.Si eu am aceleasi simptome am facut toate probele necesare cum ar fi ecografie, radiografie, endoscopie, TC cu contrast intravenos si nu mi au gasit nimic, dar durerile persista dureri in capul pieptului ce se lasa in partea stanga in jos pe coaste ca si cum as avea ceva umflat am facut analize de sange si mia gasit amilasa nivel 105 maximul este de 100.Citeodata durerea se transmite in spate nu am pofta de mancare sunt un pic constipat un scaun pe zi, si vreau sa spun ca sunt foarte panicat ca nici nu mai stiu ce sa cred.va rog puteti cineva sa mi da ti o idee sau un raspuns.Multumesc
0
10-12-2018, ora 18:43
Serban94
Nu este medic/terapeut
Serban94
Salut! Nu vreau să te speri. Am aceasi problemă ca și tine și nu de 1 an sau 2 de aproape 6 ani, la început a fost doar o durere banală pe care nu am luat-o chiar deloc în considerare aveam 18 ani.
La 19 ani am început să realizez că durerea asta nu este una firească, am crezut că am o coastă sau mai multe rupte, am facut radiografie si mi-sa spus că nu am nici o coastă fracturată..o perioada de timp vre-o 3 luni sa zic asa nu am mai avut nici o durere dar între timp a inceput sa apara din nou si din nou am mers la spital si tot aceeasi poveste ca nu am nici o costa rupta si ca toate organele functioneaza asa cum trebuie.. mi-au dat fel si fel de tratamente inclusiv de nevralgie si nimic durere era aceeasi.. au mai trecut 2 ani de chin cu această durere inexplicabilă care din ce in ce se muta în partea din spate și se lasă ușor în jos spre rinichi, cel putin asa cred eu!?..Am facut CT la fel aceeasi poveste că nu am nimic!
Am fost la 7 spitale diferite și nimeni nu mia spus nimic! Acum am 24 de ani și încă mă chinui cu aceste dureri, iar noptile sunt un iad!! Așa ca doctori știu care este problema dar nu vor să spună.
0
23-01-2019, ora 17:31
Emma1980
Nu este medic/terapeut
Emma1980
Si eu am aceasta problema de vreo 15 ani, Am gasit o solutie, care la mine functioneaza, e foarte simpla, poate ajuta si pe altii. In fiecare zi lucratoare, imi iau un iaurt, kefir ori sana (de baut, aprox.400g) cu mine la lucru si dimineata intre 9-12 il beau treptat, nu tot deodata. Daca-l beau tot deodata, nu-mi pica bine. Lucrez la birou, asa ca mi-e usor, cam o gura din 5 in 5 minute. Tin aceasta regula de mult timp si nu mai am dureri. Daca in concediu sau pentru ca nu ma lasa stomatologul sa consum lactate, ma las o perioada, m-apuca iarasi durerile. Apoi trec daca reiau cura. Nu stiu care ar fi explicatia, dar pe mine m-a ajutat, cateodata abia puteam sa stau pe scaun, in picioare era si mai rau, asa ca mai bine beau un iaurt pe zi :).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Colonoscopia virtuală 3-D ar putea include și analiza prin holograme
  •