Dureri la inspir

06-08-2016
madalin d
Nu este medic/terapeut
madalin d
Buna Ziua.Barbat 25 de ani, fumator, la 6 luni dupa Operatie de empiem Pulmonar drept cu drenare de lichid (2 sonde de drenaj).Dupa Operatie toate controalele au fost in ordine.Mentionez ca la 3 luni dupa operatie am reinceput Fumatul.La inspir puternic(de ex :Cascat stranut) am dureri in Zona Spatelui partea dreapta.Dupa cateva inspiruri repetate durerea dispare.La Medic am fost si mi s-a zis ca totul este in regula.In afara de aceste dureri la inspir puternic nu am sesizat nici un alt disconfort al spatelui(chiar si in miscare).Durerea apare dupa cum am zis doar la inspir puternic la cascat sau stranut si cedeaza dupa cateva inspiruri repetate.Ce ar putea fi?
Va multumsc
6 comentarii
1
06-08-2016, ora 19:07
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
Buna ziua. La ce nivel în spate dreapta se află durerea? Iradiază? atde? înţeapă? încearcă să o descri puţin. Ai şi febră sau alte simptome?
0
06-08-2016, ora 23:08
madalin d
Nu este medic/terapeut
madalin d
Durerea este localizata in zona Toracica dreapta(cam la nivelul Plamanului drept), iar ca si descriere e cam greu de descris, nu e chiar ca o intepatura dar e pe aproape si nici nu iradiaza.Alte simptome cum ar fi Febra sau Tuse nu am.Dupa cum am zis apare doar la inspir profund cel mai des la inspirul din timpul stranutului sau al 'cascatului' dar nu imi ingreuneaza stilul de viata, ma pot misca in voie vara sa ma incomodeze intrun fel.E doar o durere care imi provoaca griji si ma gandesc sa nu se agraveze si sa ajung iar la operatie
0
07-08-2016, ora 07:25
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
la ce înălţime? sus, la vârful plămânului, sau poate între omoplaţi sau jos la baza plămânului? Este un punct sau o zonă dureroasă?
Din ce oraş sunteţi?
0
07-08-2016, ora 09:59
madalin d
Nu este medic/terapeut
madalin d
E la baza plamanului, in zona unde am avut operatia.Si locuiesc in Germania
0
07-08-2016, ora 11:49
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
Posibil proces de pahipleurită. Adică cele 2 foiţe pleurale s-au sudat între ele pe o anumită suprafaţă. Din ce relatezi nu pare o zonă mare, disconfortul fiind unul minim. Dacă situaţia se înrăutăţeşte poţi merge la medic. Deocamdată nu pare să fie nevoie.
Multă sănătate.
0
05-05-2017, ora 18:17
Cristinava
Nu este medic/terapeut
Cristinava
Buna ziua!Am 18 ani, sunt fumatoare.Am de cateva zile o durere puternica in partea dreapta a spatelui, in apropierea soldului.Durerea creste in intensitate cand respir, si urca pana in partea dreapta a muschiului gatului, si de asemenea coboara pe antebrat spre palma.Se inatampla cand respir, nu gasesc nicio pozitie confortabila in afara de cea tipica statului pe un scaun.Durerile sunt mai severe noaptea, uneori ma si trezesc fiindca am impresia ca nu pot sa respir, din cauza durerii.Tin sa precizez ca nu simt durere in timpul zilei si sau in timpul activitatiilor casnice.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere de plămâni - ce trebuie să știi
  •