Dureri sub stern cu eructatii

20-11-2010
elena_ionita
Nu este medic/terapeut
elena_ionita
Buna ziua,
Am reflux gastric si biliar si de o samptamana ma doare in permanenta sub stern.Am luat si Rowachol picaturi si Famotidina, dar durerea persista.Ma puteti ajuta, va rog frumos?
Multumesc!
10 comentarii
0
20-11-2010, ora 20:15
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Se face endoscopie si ecografie pentru diagnostic complet. Se prescriu antiacide gen Venter care anihileaza nu numai aciditatea stomacului ci si a bilei, dar la recomandarea medicului! Sanatate!
0
21-11-2010, ora 12:34
elena_ionita
Nu este medic/terapeut
elena_ionita
Am facut endoscopia si mi s-a pus diagnosticul de esofagita de reflux(reflux gastric si biliar).
Am facut si ecografia la bila, stabilindu-se diagnosticul de colecistita. Ca medicatie mi s-a recomandat Omeprazol si Rowachol.
In prezent, iau de o zi Omeprazol si Debridat(recomandat de medic), dar nu mi-a precizat cat timp pot sa-l administrez..As dori sa stiu cat timp sa iau Debridatul si Omeprezolul ca sa nu mai am dureri.De asemenea, as dori sa stiu daca durerile de sub stern sunt si de la bila.Mentionez ca am reflexe spre abdomen.
Va multumesc!
0
21-11-2010, ora 13:17
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Numai gastroenterologul care te-a examinat iti poate spune cat timp se ia tratamentul. Da, durerile pot fi si de la colecist, dar si de la aciditatea prea mare care urca in esofag. Deci, tratament oricum trebuie, dar cel indicat de medic. Fa-ti analiza din scaun sau sange sa vezi daca n-ai cumva si Helicobacter pylori in stomac.
0
21-11-2010, ora 13:59
elena_ionita
Nu este medic/terapeut
elena_ionita
Am facut analiza sangelui si nu am Helicobacter pylori.
As dori sa stiu daca Omeprazolul contine magneziu.Odata cu administrarea lui mai pot lua si antiacide?
Sunt recomandate ceaiurile pentru hiperaciditate?Care sunt acelea?
Multumesc!
0
21-11-2010, ora 18:37
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Omeprazolul este un antiacid. Ceaiul de floare de salcâm. Se prepară o infuzie, se beau 2 sau 3 căni pe zi, pe stomacul gol şi fără zahăr. Este important ca ceaiul să nu fie nici rece şi nici fierbinte, trebuie să fie călduţ.
0
22-11-2010, ora 17:34
elena_ionita
Nu este medic/terapeut
elena_ionita
Multumesc din tot sufletul pentru recomandari!
As dori sa stiu cat timp se face cura cu ceai de salcam ca sa fie eficienta.
0
22-06-2011, ora 18:06
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
este suficient tratamentul primit, daca beti si ceaiuri antacid, actiunea va fi dubla, omeprazolul si debridatul este suficient, de regula totul se face dupa o schema care dureaza 3 luni de zile, faceti pauza, toate ulcerele care nu au ma motiv helycobacter sunt cauzate de o vezica biliara infectata, care nu reuseste sa anuleze partial prin mineralele care le contine, sucul gastric, astfel ca acesta (acidul clorhidric din stomac ) penetreaza peretii stomacului.
Degeaba faceti tratament pentru stomac daca nu eradicati cauza, in stomac toate concura la o digestie buna, enzime din splina si pancreas si din vezica biliara, de cele mai multe ori este de vina vezica biliara, daca spuneti ca la ecografie nu s-a vizionat nimic deosebit la celelalte organe (desi ecograful este egal cu zero cand sunt formatiuni mici in pancreas splina sau ficat ), zicam ideal ar fi fost un tratament antibiotic pentru vezica biliara dar numai dupa analize. Cauzele infectarii vezicii biliare sunt virale sau microbiene sau paraziti, mai putin cele mecanice care se refera la motilitate marime.
Prezenta antigenului australia (hepatita B ) in vezica biliara este unul din motive, paraziti precum giardioza alt motiv, sau streptococi stafilococi dar acestia ii prindeti in coprocultura ( analiza din scaun )., asemenea E.colli.
Deci
analize, antigen australia, coproparazitologic, coprocultura, urocultura, VSH,
intre timp mergeti mai departe cu tratamentul dat pana la 3 luni, pentru ca este foarte bun.
0
22-06-2011, ora 18:09
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
slabiti daca sunteti grasuta, este unul din cauzele refluxului esofagian, mancati lucruri alcaline, fara cruditati si lucruri acre prajeli si tot regimul pentru astomac, apa fiarta si racita 3 luni de zile numai 1 pahar de apa plata pe zi. Fara suc de varza sau cartofi, am incercat pe propria piele, nu merge, creaza aciditate.
Nu folositi sutiene care strang si forteaza acidul sa ramana mai sus de stomac, nu stati mult pe scaun, daca nu se poate altfel, miscare macar 1/2 ora dupa statul pe scaun.
IMPORTANT ESTE REGIMUL, FACE MINUNI, NU FOLOSITI ALTE ADJUVANTE PANA LA AANALIZE, VA SUNT DE FOLOS MEDICAMENTELE DATE DE DOCTOR.
0
22-06-2011, ora 18:12
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
CITEAM UNDEVA CA TRATAMENTUL ALCALIN MAI MULT TIMP, VA PRIVEAZA DE MINERALE, DECI COMEPENSATI CU ALIMENTE CARE SA VA ADUCA APORTUL NECESAR, CAUTATI PE NET ALIMENTE PE CARE LE PUTETI PREPARA PRIN FIEREBERE DAR SA CONTINA MINERALE MAI MULTE DECAT CELALTE, SAU COMPENSATI CU MINERALE LA TUB.
0
29-07-2011, ora 15:15
Bianca daisy
Nu este medic/terapeut
Bianca daisy
Buna ziua ma numesc Daniela si am 41 de ani.de cateva zile am si eu dureri asemanatoare mentionate mai sus dar sunt impreuna cu greata si stari de voma...am luat metoclopramid si de la farmacia mi'au recomandat Redigest, Bilichol si Dicarbocalm dar durerile persista.As dori sa'mi spuneti ce pot face sa scap de aceste dureri si stari de voma. Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicamentele antiacide asociate cu risc crescut de deces
  • Efectele adverse ale medicației anti-acide la sugari
  • Medicamentele împotriva acidității gastrice pot favoriza apariția bolilor hepatice
  • Alimente care pot provoca reflux și probleme digestive
  • Refluxul gastric în timpul somnului - cauze, tratament și recomandări
  • Tratament pentru reflux gastroesofagian - medicamente și remedii
  • Arsurile gastrice - cauze, tratament, dietă, remedii și sfaturi
  •