durerte abdominala in partea stanga sus

18-03-2008
stancuta
Nu este medic/terapeut
stancuta
Buna am 31 de ani si de un an de zile am o durere abdominala in partea stanga sus.Durere care apare mai mult preimavara si toamna, mi-am facut ecografie acum un an si mi sa spus ca dyrerea pe care o simt imi vine de la rinichi deoarece am foarte mult nisip la ambi rinichi dar cel mai afectat e cel stang. e adevarat ca atunci cand apare durerea radiaza si in spate, dar sunt gandita sa nu fie colonu.Intrebarea mea este daca la un simplu ecograf se poate vedea o leziune a colonului si daca a auzit cineva in asemenea cazuri daca e indicata clisma cu cafea si daca se pot face ceva analize de sange din care sa rezulte daca am vreo alta afectiune.DUREREA CARE IMI APARE IN ABDOMEN CEDEAZA LA NO-SPA SI LA ROWATINEX.-SA FIE DIN CAUZA RINICHILOR.Va multumesc
1 comentarii
0
24-03-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Dupa cum am precizat anterior, in zona descrisa durerile pot veni si de la un spasm al colonului, insa deoarece s-a precizat existenta nisipului e probabil ca sa fie de cauza renala. Daca se accentueaza, nu cedeaza la No-spa, atunci trebuie repetata ecografia. Daca se asociaza febra, atunci trebuie facut un sumar de urina + urocultura, pentru ca se pot asocia si infectii. Tratamentul cu Rowatinex este foarte bun, dar trebuie urmat mai multe luni, de asemenea, ceaiul de codite de cirese, care e diuretic.
Pentru a exclude problemele intestinale ce pot tine de colon, evitati constipatia, alimentele care fermenteaza, consumati cereale si iaurt, si, eventual, faceti un tratament cu debridat.
Adaugă un comentariu / răspuns