E adevarat ca mierea de albine da la copii botulism?

am si eu o intrebare. am gasit aici pe forum cum o mamica intreba ce indulcitori sa foloseasca pentru copilul ei. despre mierea de albine spunea ca poate sa dea botulism? e adevarat?
eu stiam ca nu se da miere la copii decit dupa virsta de un an pentru ca nu sti daca sunt alergici la produsele apicole...
cine ma poate ajuta cu un raspuns rog sa o faca! multumesc!
eu stiam ca nu se da miere la copii decit dupa virsta de un an pentru ca nu sti daca sunt alergici la produsele apicole...
cine ma poate ajuta cu un raspuns rog sa o faca! multumesc!
3 comentarii

Da, pentru ca in miere pot exista spori de Clostridium botulinum si care la copiii sub 1 an, care au tubul digestiv imatur si nu-i pot distruge, pot produce si botulism; se pare ca exista si o miere sterilizata, nu stiu daca pe piata din Romania este;numai bine

Da, pentru ca in miere pot exista spori de Clostridium botulinum si care la copiii sub 1 an, care au tubul digestiv imatur si nu-i pot distruge, pot produce si botulism; se pare ca exista si o miere sterilizata, nu stiu daca pe piata din Romania este;numai bine

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9Ajutor!!! fetita mea are 3 ani si 12 kg
- 3fetita 3 ani care, dupa 1 an de autonomie, face pipi pe ea
- 4miere de albine la copii
- 11Miere de Manuka - antibiotic natural?
- 6sforait la 3 ani
- 0mierea si cancerul de san
- 3Oua, lamaie, miere?
- 6mancarimi in zona genitala la fetita de trei ani!
- 0miere de albine
- 6copil de 1 an si monezile
- 5Cum as putea lua impreuna miere de manuka si Mastic Gum?
- 3Terapia cu miere in infertilitate, dismenoree si frigiditate
- 3mierea cu propolis si polen poate irita gatul?
- 4Mierea de manuka - beneficii
- 6copil 2 ani 8 luni este permanent bolnav si un sugar 4 luni cu secretie in piept si tuse
- 1miere de manuka in timpul sarcinii
- 3Zahar sau miere? care este mai sanatoasa?
Mai multe informații despre: Botulism Cresterea copilului intre 1-3 ani Mierea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: