E posibil sa fie autism?

24-01-2020
Anca242
Nu este medic/terapeut
Anca242
Bună ziua am un băiețel de 2 ani și 4 luni născut la 34 de săptămâni. Cat era mic gangurea ma privea pe la 7 luni a început sa zică mama, Baba, gaga. Apoi pauza. Problema mea e ca nu vorbește mai spune câteodată tati, tete, gaia, mama sau Titania dar atât. Nu ma striga, nu îmi arata cu degetul nimic câteodată nu ma baga în seama deloc.cand vorbesc cu el nu se uita în ochii mei. Când îl strig uneori se uita și de cele mai multe ori deloc. Ai place muzica pe YouTube cea de grădiniță la desene nu se uita. Mănâncă păcălit cu telefonul pe muzica. În rest e fff zâmbăreț și iubitor ne ia imbrate și ne pupa într-una. E sociabil și cu ceilalți din jur mai trage de toți să-l ia în brate. Cu copii în jur nu ai prea place. Nu are nimic cu ei dar dacă al deranjează îi inpinge. Ar putea avea autism?
3 comentarii
1
27-01-2020, ora 10:08
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata
Baietelul Dvs. are, intradevar unele tulburari psihocomportamentale, care indreptatesc o evaluare psihologica pediatrica. Pana la aflarea unui diagnostic de specialitate clar incercati sa comunicati si sa interactionati, sub forma jocurilor specifice varstei, mai des cu copilul. Succes !
1
27-01-2020, ora 14:10
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Diagnosticul de autism este unul foarte serios, cu implicatii majore in viata unei familii. Copilul dvs. prezintă simptome din sfera autismului, dar sunt si alte afecțiuni cu simptome asemanatoare, astfel că e nevoie de un diagnostic diferențial. Faceti o programare la un doctor psihiatru pediatric pentru a obține un diagnostic acurat. De asemenea, la această vârstă copilul trebuia să vorbească în propozitii simple, de doua, trei cuvinte. Efectuați si o consultație logopedica, probabil va fi necesar să urmați sedinte de terapie logopedica.
0
18-02-2020, ora 20:50
Anca242
Nu este medic/terapeut
Anca242
Mulțumesc frumos pentru răspuns! O sa fac o programare la un psihiatru.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul