e probabil ca medicul sa uite un ciob de sticla in mana?
problema este astfel:acum aproximativ 2 ani mi-a cazut un geam peste mana am fost internata 2 saptamani si am fost operata, astfel medicul "curatandu-mi mana de cioburi" insa nu mi s-a facut nici o radiografie inainte de operatie!acum 2 zile am simtit ceva tare in zona operatiei iar cand apas in acea zona ma doare iar asta se intampla numai intr-un loc, si simt ceva, am mai auzit ca ciobul nu face infectie, as dori sa stiu daca este posibil sa-mi fi ramas cioburi de atunci.Intrebarile in legatura cu problema mea sunt:radiografiile ar arata prezenta unui ciob?! daca in cazul in care ar fii un ciob acolo ar trebui desfacuta operatia?! Va multumesc anticipat si astept un raspuns inainte sa imi fac radiografie!!
1 comentarii
Stimate Domn,
Radiografia deceleaza prezenta cioburilor numai in cazul in care sunt "radio-transparente", in rest pot exista doar semne secundare, indirecte ale prezentei unui corp strain (ciob de sticla).
Consultati chirurgul plastician care v-a operat, uneori este necesara o a doua operatie (este extrem de greu de inlaturat orice urma de ciob de sticla, fara a efectua incizii si disectii largi ale tesuturilor, care pot lasa cicatrici retractile etc).
Prin urmare, consultati din nou chirurgul specilist in Chirurgie Plstica-Reparatorie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Radiografia deceleaza prezenta cioburilor numai in cazul in care sunt "radio-transparente", in rest pot exista doar semne secundare, indirecte ale prezentei unui corp strain (ciob de sticla).
Consultati chirurgul plastician care v-a operat, uneori este necesara o a doua operatie (este extrem de greu de inlaturat orice urma de ciob de sticla, fara a efectua incizii si disectii largi ale tesuturilor, care pot lasa cicatrici retractile etc).
Prin urmare, consultati din nou chirurgul specilist in Chirurgie Plstica-Reparatorie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 3Interpretare Radiografie si CT Glezna Stanga cu concluzie Fractura Trimaleolara
- 0Clavicula - Disjunctie acromo-claviculara, fractura distala 1/3
- 3Chist sinovial in talpa
- 0Proteza genunchi
- 1Fractura Calcaneu
- 2Formatiune osoasa care ma deranjeaza la mers, pe laterala externa la laba picior
- 2Scoaterea materialului de osteosinteza- fractura de platou Schatzker VI
- 1Fractura ischio pubiana cu deplasare
- 1Rog părere la aceasta radiografie după operație
- 3Fractura humerus