Ecografie glezna
Buna ziua, In urma unei ecografii la glezna mi sa recomandat fizioterapie si purtare de glezniera, am facut aceste lucruri dar efectele la o luna dupa acestea sunt aproape nule. Va atasez rezultatul ecografiei si as dorii sa imi detaliati pe intelesul meu ce inseamna acesta si daca singura solutie pentru a scapa de aceste probleme ar fi operatia. Va multumesc
Rezultat ECOGRAFIE:
Partea anterioara a ligamentului deltoid apare tumefiata si cu o calcifiere de 1, 2mm, adiacent insetiei proximale.
Teaca sinoviala a tendonului tibialei posterioare, apare uşor tumefiata si hipogena.
Minim revărsat in bursa retrocalcaneeana
Rezultat ECOGRAFIE:
Partea anterioara a ligamentului deltoid apare tumefiata si cu o calcifiere de 1, 2mm, adiacent insetiei proximale.
Teaca sinoviala a tendonului tibialei posterioare, apare uşor tumefiata si hipogena.
Minim revărsat in bursa retrocalcaneeana
1 comentarii
Buna ziua!
Examenul echografic la nivelul gleznei se utilizeaza rarissim, deoarece este nespecific si mai ales operator-dependent.
Esential este numai examenul clinic, eventual coroborat cu incidente radiologice specifice si uneori chiar Computer-Tomograf (nu RMN!!!!, care este util mai ales in leziunile tendonului calcaneean sau tibial posterior).
In traumatismele gleznei examenul capital este cel clinic (examinare clinica directa).
Este total exclusa operatia fara o examinare clinica atenta si competenta, coroborata cu istoricul D-voastra si cu datele personale (sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sporturi practicate, antecedente traumatice si de alta natura etc). Ce ati vrea sa operati, o tumefiere a ligamentelor, un revarsat lichidian???
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Examenul echografic la nivelul gleznei se utilizeaza rarissim, deoarece este nespecific si mai ales operator-dependent.
Esential este numai examenul clinic, eventual coroborat cu incidente radiologice specifice si uneori chiar Computer-Tomograf (nu RMN!!!!, care este util mai ales in leziunile tendonului calcaneean sau tibial posterior).
In traumatismele gleznei examenul capital este cel clinic (examinare clinica directa).
Este total exclusa operatia fara o examinare clinica atenta si competenta, coroborata cu istoricul D-voastra si cu datele personale (sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sporturi practicate, antecedente traumatice si de alta natura etc). Ce ati vrea sa operati, o tumefiere a ligamentelor, un revarsat lichidian???
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 3Chist sinovial in talpa
- 0Proteza genunchi
- 1Fractura Calcaneu
- 2Formatiune osoasa care ma deranjeaza la mers, pe laterala externa la laba picior
- 2Scoaterea materialului de osteosinteza- fractura de platou Schatzker VI
- 1Fractura ischio pubiana cu deplasare
- 1Rog părere la aceasta radiografie după operație
- 3Fractura humerus
- 3Rezultat RMN după vindecare NACF bilateral
- 2Fractura humerus in accident + pareza nerv radial post operatorie