Eczema/Dermatita-Solutii
Am 22 de ani, și de aproape 2 luni de zile ma confrunt cu o dermatita sau ceva asemanator pe fata, mai exact in jurul ochilor și un jurul gurii. Aceasta se manifesta prin pete roși și bubițe mici care ma ustura și ma mănâncă uneori îngrozitor.Acestea mi-au apărut și pe pleoape și sub pleoape și sunt disperata, nu știu cu ce sa ma mai dau ca sa mii se mai retragă! Menționez ca am fost și la 2 doctorii dermatologi care nu mi-au dat cremele potrivite.
5 comentarii
Evitati sa aplicati pentru mult timp creme care contin hidrocortizon. Evitati o perioada produsele de machiaj. Ce creme au fost recomandate si nu au avut efect?
Buna ziua,
Nu pot sa stau nemachiata, pentru ca trebuie sa merg la job. De la primul doctor am primit ( xyzal, și crema advantan) după de la Alt doctor ( doxicilina și apa termala ) și de la alt doctor ( nidoflor, și vitamina C), dar nu s-au văzut îmbunătățiri prea mari, sunt încontinuare roșie pe fata.
Ce sa mai folosesc ?
Nu pot sa stau nemachiata, pentru ca trebuie sa merg la job. De la primul doctor am primit ( xyzal, și crema advantan) după de la Alt doctor ( doxicilina și apa termala ) și de la alt doctor ( nidoflor, și vitamina C), dar nu s-au văzut îmbunătățiri prea mari, sunt încontinuare roșie pe fata.
Ce sa mai folosesc ?
Posibil sa fie o dermatita periorala. Se mai poate incerca o crema numita metrocreme, 2 aplicatii/zi iar pentru hidratare toleriane ultra. Inainte de a folosi produsele mai mergeti totusi la un consult dermatologic pentru o noua evaluare; este greu de stabilit un diagnostic si dat un tratament fara o examinare a leziunilor si eventuale investigatii.
Buna,
In urma experientelor mele cu dermatita initial si ulterior dermatita cortizonica as putea sa va spun ce a functionat la mine.
Initial totul a inceput cu cateva bubite rosii, mancarimi etc.
Daca dupa 5-7 zile de folosire advantan milk nu se amelioreaza problema OPRITI toate tratementele /creme etc. Daca nu a ti fost diagnosticata cu o ciuperca NU folositi absolut nici o crema ptr dermatita.
Renuntati sa mai consumati orice fel de produse lactate, incercati un regim sanatos, fara tigari( eu m-am lasat dupa 15 ani).
Rutina vis a vis de igiena: spalati zona iritata cu un sapun cu sulf si incercati sa folositi apa plata pentru a va spala/clati zona..Si mult relax, detasare...
NU FOLOSITI CREME PE BAZA DE STEROIZI!!!
In urma experientelor mele cu dermatita initial si ulterior dermatita cortizonica as putea sa va spun ce a functionat la mine.
Initial totul a inceput cu cateva bubite rosii, mancarimi etc.
Daca dupa 5-7 zile de folosire advantan milk nu se amelioreaza problema OPRITI toate tratementele /creme etc. Daca nu a ti fost diagnosticata cu o ciuperca NU folositi absolut nici o crema ptr dermatita.
Renuntati sa mai consumati orice fel de produse lactate, incercati un regim sanatos, fara tigari( eu m-am lasat dupa 15 ani).
Rutina vis a vis de igiena: spalati zona iritata cu un sapun cu sulf si incercati sa folositi apa plata pentru a va spala/clati zona..Si mult relax, detasare...
NU FOLOSITI CREME PE BAZA DE STEROIZI!!!
Buna, am fost la un alt medic și mi-a spus ca am dermatita cortizonică, și mi-a dat sa iau ( toleriane ultra, rosaliac cc cream, tamalis) dar nu știu ce sa fac:(.. pielea îmi este super uscata și mii se i-a de pe fata, dar tot ma mănâncă și ma ustura.Mii s-a spus ca îmi trece in câteva luni, exista o crema magica ca sa treacă mai repede ??
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Bubite rosi pe penis.
- 1Pete umflate pe pometi
- 1Niste fisuri pe fata linga nas
- 2Daca am o problema la unghie
- 2Psoriazis ?? sau ce seamana ms
- 1Cum scapi de demodex
- 0După 6 ani de Psoriazis și zeci de tuburi de cortizon topic
- 1Hidrosadenita sau ganglioni limfatici inflamati din cauza parazitozei
- 2Umflături pe fese
- 4Alopecie areata dupa un an de la debut