Efecte adverse Novynette - alternativa?

22-09-2009
Paranesia
Nu este medic/terapeut
Paranesia
Buna ziua,

De 2 zile am inceput a 3-a folie de Novynette, la recomandarea medicului (Dr. Zsigmond Istvan - Cluj Napoca). Am remarcat, odata cu inceperea tratamentului, o scadere a libidoului considerabila. Mentionez ca, la cateva saptamani dupa inceperea tratamentului am contactat o micoza, tratata cu Gynofort si Flucovim. De asemenea, am observat si junghiuri in zona ovarelor, manifestate cu vreo 2 saptamani inaintea ciclului, tot de cand am inceput sa iau Novynette.

Nu stiu daca neaparat micoza se datoreaza acestor pastile, dar tind sa cred ca problema libidoului si cea a durerilor vin din aceasta cauza.
Exista unele anticonceptionale echivalente celor ce mi-au fost prescrise? Ce alta alternativa am?

Va multumesc anticipat!
2 comentarii
0
22-09-2009, ora 17:55
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Logest are o compozitie asemanatoare.
Cel mai bine este sa schimbati nu contraceptivele unul cu altul, ci metoda contraceptiva. Alegeti una cu mai putine reactii adverse si riscuri.
0
05-10-2012, ora 17:01
mamama
Nu este medic/terapeut
mamama
buna ziua...am si eu asa o intrebare.iau contraceptive..Lindynete20, 7 luni.prescris de medic..am avut dereglari hormonale.dupa asta ciclul a revenit la normal.dar am observat o problema...ca numai am pofta de sexxx..am dureri..cind am contact sexual.poate sa fiiie de la lindinete 20?...va rog frumos
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul