Efecte post-operare polipi

20-05-2013
dan.nitu
Nu este medic/terapeut
dan.nitu
In urma mai multor consultatii medicul ORL-ist a constatat ca fiica mea Teodora - 4 ani si 2 luni- are polipii inflamati si amidgalele mult marite. Ca rumare a recomandat sa facem operatie de scoatere a polipilor iar pentru amigdale ne-a recomandat sa mai asteptam sa vedem cum evolueaza dupa operatia de scoatere a polipilor. Ca urmare de curand - 17 mai- am fost cu Teodora fiica mea de 4 ani la operatia de scos polipii. Dupa aceasta activitate starea generala a fost buna dar:
- a doua zi a facut febra destul de mare
- nu reusea sa sufle nasul
- in schimb a reusit sa scuipe- chiar sa vomite ce nu era scuipat
Acum dupa 3 zile ies multe secretii pe nas si ma ingrijoareaza ca aceste secretii sa nu provoace o infectie la locul operatiei.Operatia a fost facuta prin radiofrecventa.
Pentru a desfunda nasul folosesc vibrocil, si aqua maris iar la recomandarea doctorului pediatru am inceput sa ii administrez si picaturi cu tobradex. Mucozitatile din nas sunt fie incolore fie albe.
Mai mentionez faptul ca amigdalele sunt muult marite, chiar a doua zi erau apropae unite. Este posibil ca acestea sa se mai micsoreze in timp dupa ce se va vindeca polipii? La recomandarea doctorului ORL i-am administrat aproximativ 3 saptamani tonsilotren pina la operatia de polipi. Dupa aceasta ar trebui sa ii mai administrez tonsilotren pentru amigdale sau ar trebui sa urmez un tratament sau regim alimentar?.
Multmuesc.
Cu sinceritate,

Dan Nitu
3 comentarii
0
20-05-2013, ora 22:27
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
odata ce sa facut anestezie totala... e o mare gresala ca nu sa micsorat si amigdalele in volum cu radiofrecventa
wcumtrecsa treaca 3 saptamani sa vedeti rezultwtul.
mai mergeti la control la med. careca operat
0
18-10-2013, ora 09:15
boiabianca
Nu este medic/terapeut
boiabianca
Fetita mea in varsta de 4ani a fost operata de polipi si reducere a amigdalelor prin coblatie acum 2saptamani.insa si acum ea sforaie noaptea si este agitata si incercanata.e normal sa fie tot asa.nu vad nici o diferenta fata de perioada de dinainte de operatie.spuneti-mi ce sa fac.
0
18-10-2013, ora 09:19
dan.nitu
Nu este medic/terapeut
dan.nitu
La noi a durat in jur de 2 saptamani pina s-a reglat cu sforaitul. Este adevarat ca nu am ajuns...din nu stiu ce motiv cum a observat domnul doctor- la coblatie dar acum este bine. Mai are puseuri de sforait dupa 6 luni de la operatie dar e mai bine nu mai a racit asa de agresiv.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hipertrofia adenoidiană are cauze genetice și virale, potrivit unui nou studiu
  •