efecte radioterapie?
Buna seara!
Bunica mea a fost diagnosticata cu cancer la san, i s-a realizat matectomia, iar acum face radioterapie. De un timp, o doare foarte tare un ochi si vede dublu. Este posibil sa fie o reactie adversa la radioterapie? Pana acum, a fost la medicul oncolog si cel oftalmolog si nu stie niciunul dintre ei din ce cauza prezinta aceste simptome.
Va multumesc.
Bunica mea a fost diagnosticata cu cancer la san, i s-a realizat matectomia, iar acum face radioterapie. De un timp, o doare foarte tare un ochi si vede dublu. Este posibil sa fie o reactie adversa la radioterapie? Pana acum, a fost la medicul oncolog si cel oftalmolog si nu stie niciunul dintre ei din ce cauza prezinta aceste simptome.
Va multumesc.
1 comentarii
Buna seara! As vrea sa-mi spuneti rezultatul examenului oftalmologic: acuitatea vizuala AO, examenul polului anterior, TIO, examenul fundului de ochi; de aasemenea, un CV computerizat si examen cu sticla rosie( pentru obiectivarea diplopiei); ar trebui facut un RMN cerebral sau CT cerebral( existand diplopie, ne putem gandi la o metastaza cerbrala, AVC), ECO Doppler artere carotide si artere vertebrale( ateroscleroza carotidiana????; de asemenea si determinarea colesterolului, glicemiei); cum este TA???; ar fi util si un consult cardiologic( controlul TA, EKG- fibrilatie atriala???); radioterapia se face local, la nivelul toracelui, nu cred ca produce tulburarile mentionate ;daca nu exista contraindicatii din partea neurologului si cardiologului, va recomand Thrombo Ass 50mg, 1cpr pe zi a la longue, Tankan 2cpr pe zi pentru 3 luni de zile, apoi cura lunara repetata la 3 luni; numai bine
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Blefarita/Conjunctivita cronica
- 1Fasciculatii musculare și miokimie pleoapa superioara
- 0Amețeli și întunecarea vederii
- 7Gaura din ochi m-a bagat in depresie
- 1Diferenta dioptrii cicloplegie
- 1Degradare vedere la distanta (deja cu ochelari), dureri de cap, ameteli, pulsatii.
- 1Ochiul se zbate (pulseaza)
- 1Degradarea brusca a vederii după glicemie mai mare de 700
- 1Scadere acuitate vizuala dupa aplicare picaturi dilatare pupile
- 1Ochi umflați dimineața