efectele anticonceptionalelor

18-05-2008
Yoanna
Nu este medic/terapeut
Yoanna
Buna ziua. Am luat timp de 2 ani anticonceptionale Yasmin la sfatul medicului, dupa care le-am intrerupt 6 luni si am reinceput luna asta sa le iau...am avut mici sangerari cateva zile dupa menstruatiei cand am inceput sa le iau dar s-au oprit si n-am mai avut nici un alt simptom de adaptare a organismului la anticonceptionale. Am intretinut si relatii sexuale fara nici un alt mijloc de protectie..Mai am 3 pilule de luat dar am inceput sa sangerez... Este posibil sa-mi fi venit ciclul mai repede chiar daca n-am terminat folia sau este ceva mai complex?
Va multumesc anticipat..
4 comentarii
0
18-05-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
In primele 3 luni de la inceperea sau reluarea administrarii anticonceptionalelor sunt frecvent intalnite anumite sangerari neregulate, care, de regula, nu impun oprirea tratamentului. Astfel de probleme au tendinta de a se rezolva spontan.
0
23-05-2008, ora 00:00
ratuska
Nu este medic/terapeut
ratuska
buna.am luat si eu 4 ani rigevidon si lam schimbat cu yasmin la sfatul medicului ginecolog si am luat 3 luni dar nu mam simtit bine dupa ele.acum nu mai iau nimik.as vrea sa stiu cam ce anticonceptionale sa incerc sau ce trebuie sa fac ca sa vad care mi se potrivesc.si este adevarat ca de la anticonceptionale poti face cancer?eu am avut o rana pe col si am cauteriato.se poate face din nou?
0
23-05-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
-Pentru a şti care este cel mai potrivit anticoncepţional în cazul dv, sau dacă anticoncepţionalele în general reprezintă cea mai potrivită metodă contraceptivă, cel mai bine este să vă adresaţi doctorului dv. El vă va consilia sau vă va trimite la un specialist.
-Potrivit unor studii ample, anticoncepţionalele CRESC incidenţa cancerului de col. Există diferenţe de opinii între doctori dacă acestea reprezintă o "variabilă independentă" pentru cancer.
-Anticoncepţionalele AGRAVEAZĂ evoluţia unui cancer mamar preexistent.
-SCAD semnificativ incidenţa cancerului ovarian.
-Ar putea CREŞTE incidenţa unor cancere non-genitale (ficat, colon în special).
0
23-05-2008, ora 00:00
ratuska
Nu este medic/terapeut
ratuska
va mulrumesc mult pentru raspuns si pt a evita orice mai bine nu mai iau nici un anticonceptional pt ca acum de cand nu mai iau ma simt mult mai bine.va multumesc inca o data
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: