Efectele renuntarii la anticonceptionale...?!

01-08-2012
GCM
Nu este medic/terapeut
GCM
Buna ziua.am 24 de ani si in ultimii 6 ani am luat Marvelon la recomandarea medicului ginecolog(pe motiv de menstruatie neregulata, ovare polichistice). Totul bine si frumos, pana acum 2 luni cand in urma unui control ginecolog mi s-a recomand sa renunt la ele si sa revin la un control pentru a observa cum evolueaza chisturile si cum se prezinta ovarele daca nu le administrez anticonceptionale. Rezulatul a fost : menstruatie regulata, dureri de cap groaznice, plus crestere a parului foarte rapida(daca foloseam epilatorul odata la 2 saptamani, acum nu pot sta mai mult de o saptamana fara, parul creste repede si foarte des). Pe vineri m-am programat la ginecolog iarasi si mi-am propus si o vizita la endocrine...s-a mai confruntat careva cu asa ceva?
E normal?Care e problema la mine?! sunt putin stresata.
2 comentarii
0
01-08-2012, ora 19:33
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Salut,

Ca sa fiu sincer cun tine nu am mai auzit pana acum ca cineva sa aiba dureri de cap oprind anticonceptionalele (de regula durerile de cap apar sau se inrautatesc folosind aceste medicamente!)
Parul posibil sa creasca din cauza unei dereglari hormonale (recomand un profil hormonal in ziua 3a a menstruatiei in care sa fie incluse: TSH, T4, FSH, LH, Testosteron liber, Androstendion, Androstendion Sulfatat si prolactina.

Toate cele bune,

Dimitrios Harisis MD
Specialist Obstetrica Ginecologie
Famagusta General Hospital
Cyprus
0
02-08-2012, ora 12:04
parvuiordana
Nu este medic/terapeut
parvuiordana
Cred ca e f. bine sa consulti si un endocrinolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul