Eficef 200 mg si alergia la penincilina
Buna seara,
Medicul ORL-ist mi-a dat sa iau Eficef 200 mg, una la 12 ore...pentru otita mea seroasa cronica (sau acuta).
Problema este, ca am citit prospectul ACUm..si am vazut ca cefixima este un derivat al penicilinei...iar eu sunt alergica la penicilina.
Ce sa fac???????/
Am luat deja o pastila la 12 ziua...urmeaza sa iau acum la 12 noaptea... doctorul nu e maine...abia marti vine si nici nu am nr lui de telefon..ca naiba.
Ce sa fac?! Am nevoie de un sfat urgent!!!!!!!
Multumesc
Medicul ORL-ist mi-a dat sa iau Eficef 200 mg, una la 12 ore...pentru otita mea seroasa cronica (sau acuta).
Problema este, ca am citit prospectul ACUm..si am vazut ca cefixima este un derivat al penicilinei...iar eu sunt alergica la penicilina.
Ce sa fac???????/
Am luat deja o pastila la 12 ziua...urmeaza sa iau acum la 12 noaptea... doctorul nu e maine...abia marti vine si nici nu am nr lui de telefon..ca naiba.
Ce sa fac?! Am nevoie de un sfat urgent!!!!!!!
Multumesc
5 comentarii
Daca deja ai luat o capsula si nu s-a intamplat nimic poti lua Eficef fara probleme..La acest antibiotic se pare ca nu esti alergica..
Ok, multumesc. Am luat astazi...cea de azi-noapte am sarit-o... dar o sa iau in continuare...ca vad ca nu am avut nicio reactie alergica pana acum.
Sper sa fiu ok :)
Inca o data, multumesc. O zi buna
Sper sa fiu ok :)
Inca o data, multumesc. O zi buna
Nu inseamna ca daca esti sensibila la penicilina vei fi automat si la cefalosporine, grup careia ii apartine eficeful. Pe viitor spune medicului ce alergii ai, sint destul de stresati cu toate hartagoriile care trebuie facute asa ca nu e sigur ca te intreaba. Daca faci soc anafilactic poti muri, ti se va umfla gatul si nu vei mai putea respira, mori prin sufocare. Scary nu ?
:))) Logic ca stiam..nu e scarry...stai lin...nu se manifesta doar asa socul anafilactic...dar nevermind.
I'm alive si n-am nimic, si stiu ca cefixima face parte din generatia a 3a a cefalosporinelor...am intrebat, deoarece pe prospect scrie CLAR sa fie administrat cu prudenta la cei alergici penicilinei ;) got it ?!
thanks anyway.. :))
have a good evening
I'm alive si n-am nimic, si stiu ca cefixima face parte din generatia a 3a a cefalosporinelor...am intrebat, deoarece pe prospect scrie CLAR sa fie administrat cu prudenta la cei alergici penicilinei ;) got it ?!
thanks anyway.. :))
have a good evening
In prospect sint obligati sa scrie orice reactie adversa chiar daca apare la 1 pacient din 1 milion, ~5% din cei care au alergie la peniciline fac obligatoriu lergie si la cefalosporine restul de 95% scapa :). Anafilaxia e forma cea mai severa a socului anafilactiv evident ca nu apare obligatoriu la toti cei alergici, defapt prevalenta e destul de mica sub 0, 1% dar exista.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7zgomote in urechie
- 3otite repetate, fetita un an jumatate
- 9se scapa vreodata de streptoccocus pneumoniae?
- 10otita - pentru dl. doctor- un raspuns va rog
- 17otita repetata
- 7otita seroasa - sfaturi
- 15polipi, otita si pisici... Va rog, un raspuns!
- 0otita medie, ptr domnul doctor Flueraru
- 9Otita medie + rinita
- 5mancarimi in urechi dupa tratamentul pentru otita
- 7otita?
- 1otita supurata, timpanoplastie, tinnitus
- 9otita seroasa
- 2Otita medie si eczema de contact, tratament fara antibiotic!?
- 9otita medie actua presupurativa
- 2otita medie supurata urechea stinga
- 1Otita repetata
- 14Otita sau tras de curent?
- 1Ureche înfundată Covid
Mai multe informații despre: Otita medie alergia la penicilina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: