Ejaculare precoce,

11-10-2017
DDumi72
Nu este medic/terapeut
DDumi72
Buna, am si eu o intrebare sau mai bine zis sant in ceata de ceva timp, intre mine si sotie sa produs un fel de ruptura sa zic asa, am 45 ani ea 39 am avut o perioada in care am fost plecat in strainatate cand m am intors din punctul meu de vedere sotia mea avea ceva idei care ma cam nedumireau, am crezut ca are pe cineva si asa am ajuns la un fel de ura am ajuns la psiholog, am reusit sa o cooptez si pe ea dar dupa cateva sedinte sa exprimat ca nu are nevoie de psiholog ci ca are nevoie de orgasn de multumire sexuala, eu am inceput sa am ejaculari precoce, ea avea stari nervoase, am mers la un urolog care m a investigat si a zis ca nu am fizic nimic, am momente cand a fost un act normal dar ea nu a avut orgasm si a fost nervoasa, reprosand ca sa rupt ceva intre noi, am continuat relatia fiind casatoriti de 17 ani, incerc sa fac ceva si nu mi mai vin idei, ma poate ajuta cineva ?Ea zice ca daca eu as fi ok in pat ar fi mai calma.Ce pareri aveti, va multumesc.
15 comentarii
3
11-10-2017, ora 20:58
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!
Încercați și mergeți împreună la un terapeut de cuplu cu competențe și pe psihosexologie pentru că aveți nevoie în primul rând de rezolvarea problemelor existente în relație. Lipsa de comunicare și stresul provocat de conflictele existente în relație duc la tulburări emoționale care-și pun amprenta asupra vieții sexuale.
Cu toate că este un lucru frustrant și stânjenitor, ejacularea precoce se poate rezolva folosind pe lângă terapia medicamentoasă și psihoterapia, dar este necesar să îmbunătățiți comunicarea cu partenera și să evitați tensiunile din interiorul cuplului.
Partenerul nu este „responsabil” totdeauna de orgasmul femeii, fiind cunoscut faptul că 25% dintre femei nu au orgasm în timpul actului sexual, iar 10% nu au orgasm nici în cazul în care se autostimulează.
Principala cauză este o lipsă de relaxare, de abandonare în timpul actului sexual. Starea de stres și tensiune, lipsa dorinței sexuale sau a lipsei abilității de a se dărui, pot duce de asemenea la absența orgasmului.
În concluzie, e nevoie să mergeți împreună la un terapeut de cuplu, pentru că învinovățindu-vă reciproc nu rezolvați problema și vă faceți mai mult rău.
2
11-10-2017, ora 21:47
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna seara,
Eu as vrea sa stiu cum a fost viata dvs sexuala ca si cuplu inainte si cat de satisfacuta/ nesatisfacuta era sotia. Este posibil ca insatisfactia ei vis a vis de a avea orgasm sa fi existat si inainte si sotia sa trateze aceasta situatie ca fiind normala multi ani. Nu trebuie sa va intrebati de ce pana acum a tolerat si acum nu mai tolereaza, ci puteti sa o ascultati si, impreuna cu ea, sa incercati sa va imbunatatiti viata sexuala. Poate ca si “criza varstei de 40” de ani isi spune putin cuvantul, accentuandu-i dorintele, nevoile si nemultumirile. Puteti profita de aceasta situatie si sa va imbunatatiti viata intima, iar asta va va aduce ambilor beneficii. Comunicarea autentica, sincera si deschisa este esentiala. Incercati nu numai sa ascultati dar si sa auziti ce va comunica sotia si sa si faceti ceva pentru a schimba situatia in bine, cu calm, afectiune si iubire si totul va iesi bine. Daca simtiti ca aveti nevoie de ajutorul unui psihosexolog, care sa va ghideze in a gasi solutii sa va imbunatatiti viata intima, puteti merge impreuna, atata timp cat este pentru binele si din vointa ambilor.

Succes si curaj, ca se poate!
0
12-10-2017, ora 08:42
DDumi72
Nu este medic/terapeut
DDumi72
Multumesc in primul rand pentru raspuns, din pacate ma stresez si incerc sa fac cat pot, ca ea sa ma inteleaga, dar nu stiu de ce dar de fiecarevdata cand avem un contact sexual si nu are orgasm sau eu termin prea repede o apuca o stare nervoasa greu de suportat, dupa care apar frustrari invinuiri, in trecut a fost normala viata sexuala pana la un moment cand a hotarat sa mearga la un cabinet sa si cauterizeze o rana pe coll, acel doctor intr o ora a dat un diacnostic care a bulversato, Hpv, eu nu am ceezut am reusit sa o conving sa mergem in alta parte a facut trei investigatii la alte cabinete cu greu a reusit sa treaca , am fost alaturi de ea si am reusit sa o scot de pe ideea care i se fixase ca face cancer, in prezent rana nu mai este, a urmat si un tratament naturist, dar acum avem alta problema, Ea lucreaza in sistem sanitar si mi povesteste cum colegele ei se lauda cu orgasme cu amantii, m am gandit ca si de acolo apar frustrarile, poate gresesc, sau poate eu am vina ca iau in calcul prea mult ce povesteste ea.De mers la terapeut nu mai vrea zice ca nu are nevoie, desi zice ca vrea sa mergem inainte in casnicie pentru copil.De aceea sant in ceata.
2
12-10-2017, ora 11:53
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Poate ma hazardez si imi cer scuze daca asa este: va considera vinovat pentru contractarea HPV?
0
12-10-2017, ora 17:31
DDumi72
Nu este medic/terapeut
DDumi72
Accept scuzele, dar sa dovedit ca nu are, din pacate sant medici care vroiau doar banii, asta am dovedit dupa ce am mers la Cluj, Bucuresti si in orasul unde locuim.
2
13-10-2017, ora 17:14
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Afirmi ca "dupa cateva sedinte sa exprimat ca nu are nevoie de psiholog ci ca are nevoie de orgasn de multumire sexuala"
Daca asta a fost concluzia ei, e destul de putin probabil ca sesiunile respective sa fi fost de vreun folos.
Insa la fel ca in cazul unor terapiei medicamentoase.exista interventii psihoterapeutice si interventii psihoterapeutice
Poate o convingi si incercati si la un alt psihosexolog.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
0
14-10-2017, ora 08:02
DDumi72
Nu este medic/terapeut
DDumi72
Asa esre, nu a retinut decat putin din sedintele la care am fost, incerc sa o conving sa mai incercam si un alt psihoterapeut.
Ideile care le are cred ca au legatura cu educatia data de mama, sper sa gresesc.
O intrebare, dintr o relatie toxica cum pot face o relatie functionala, sau mai bine zis pot face?
1
15-10-2017, ora 15:59
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,

Legat de relatiile “ toxice”, care se reduc la comportamente disfunctionale in cadrul relatiei de cuplu, in acest caz, din partea unuia sau ambilor parteneri, fiecare avand propriul sistem de valori si credinte, si manifestandu-se conform acestora, bineinteles ca, prin vointa si eforturi care presupun implicarea in actiuni concrete in sensul schimbarii, se poate ajunge la a avea o relatie functionala, insa acest proces necesita multa rabdare, toleranta, vointa, perseverenta. In situatia in care sotia dvs nu va dori sa mearga impreuna cu dvs la psihoterapie de cuplu, puteti merge si singur si sa fiti dvs cel care incepeti procesul de schimbare, de imbunatatire a relatie, caci orice schimbare, aduce o alta schimbare si in felul acesta poate o veti impulsiona si pe sotie sa vi se alature.

Numai bine!
1
16-10-2017, ora 11:24
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Asa e Dumi, poti incerca si o sesiune de psihoterapie individuala pe tema « relatiilor toxice ».
Termenul de « relatie toxica », spune de fapt ca : intr-o relatie ce nu functioneaza, nu exista vreo parte care sa nu aiba vreun rol, cat de cat, in mentinerea relatiei disfunctionale. De aceea ai putea face un prim pas spre a identifica rolul tau in mentinerea acestei stari nedorite. Din pacate insa, in astfel de situatii, sesiunile individuale au o anumita limita, ce se poate atinge destul de curand.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
20-10-2017, ora 23:56
DDumi72
Nu este medic/terapeut
DDumi72
Buna, ar putea cineva, sa mi zica in ce ar consta tratament medicamentos pentru Ejaculare precoce, cateva sugestii, , , , ,
1
23-10-2017, ora 20:13
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E un tip special de antidepresiv, care are o durata foarte scurta de actiune. Se ia inainte de actul sexual. Insa pentru a functiona e nevoie sa fie rezolvate si tensiunile psihice asociate cu acest obstacol.

La fel ca si in cazul problemelor de erectie, cat timp psihicul e inhibat, tratamentul medicamentos poate sa nu functioneze.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
1
24-10-2017, ora 10:46
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,

Daca doriti sa luati tratament medicamentos, va sfatuiesc sa consultati un dr de specialitate care sa va recomande schema de tratament in urma unui consult amanuntit, avand toate informatiile necesare : detaliile situatiei dvs, a starii de sanatate ( daca suferiti de anumite afectiuni, alergii, etc), ci sa nu luati din auzite, pentru a evita sa aveti surprize neplacute.

Numai bine!
0
24-10-2017, ora 13:20
DDumi72
Nu este medic/terapeut
DDumi72
Va multumesc pentru sugestii, deja am programare pentru terapie la un cabinet, daca are cineva o informatie cu un terapeut in jurul oras Tg jiu sau in Tg jiu!Mi ar fi de ajutor un terapeut care a avut rezultate, la cel care m am programat nu stiu nimic inca,.
1
01-11-2017, ora 12:02
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
In cazul in care nu gasesti unul in orasul tau Dumi, poti apela si la sesiunile online, prin Skype.
Dr Rares Ignat
Terapie de cuplu - Sexologie
0
06-11-2017, ora 13:57
Amalia ramona
Nu este medic/terapeut
Amalia ramona
Buna ziua domnilor doctori si doamna psihosexolog, scriu aici ca vad ca ati raspuns toti si ati fost de mare folos si ajutor... am si eu o intrebare...oarecum pot sa zic ca am intrat deja in faza aceea de a deveni disperata...bun, inainte de toate ma numesc amalia, eu si sotul meu ne dorim foarte mult un copil...eu, inainte cu doua saptamani, minim o saptamana inainte de fiecare menstruatie pe care am avut o, sanii mei erau foarte tari si durerosi, imi apareau cosuri, si cu vreo 2 zile inainte de menstruatie aveam asa niste ameteli ce efectiv trebuia sa ma tin de ceva...bun, acum ca v am spus in mare simptomele mele, sa va prezint si problema mea. Luna aceasta, nu mi a venit, trebuia sa imi vina sambata pe 4 deci deja am 2 zile intarziere si 2 teste facute dar bineinteles negative unul l am facut vineri si unul astazi cu prima urina...si sincer eu chiar nu pot sa inteleg de ce nu imi vine ciclul si de ce inca nu am nici un simptom premenstrual.poate puteti sa ma ajutati..stiu ca am scris prea mult dar sincer asa cred eu ca m am putut face inteleasa..aaa era sa uit cat despre presupusele simptome de o eventuala sarcina care inca nu a reusit sa fie detectata la testul clasic de urina...as avea doar o urinare mult mai frecventa decat o am deobicei in sens ca ma trezesc uneori si noaptea de vreo 2 3 ori...va rog chiar am nevoie de sfatul oricaruia dintre voi cei prezenti. Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semne de alarmă într-un cuplu (ce ar putea arăta ca relația nu evoluează bine)
  • Ce înseamnă să ejaculezi prea repede?
  •