embolizare fibrom uterin

16-02-2011
kmelia42
Nu este medic/terapeut
kmelia42
am 42 ani si am un uter fibromatos de dimensiuni 86/84/77 mm, un fibrom de 49/47 mm si unul de 16/12 si vreau o parere despre cum sa scap de aceasta problema: operatie clasica sau embolizare?? nu-mi mai doresc copii, am deja unul.. exista riscul ca dupa embolizare sa se formeze celule canceroase? ma ingrijoreaza aceasta pt. ca mamei mele i-au aparut celule canceroase in zona uterului la 65 de ani, dupa 15 ani de menopauza si s-ar putea sa fiu predispusa la asfel de probleme.
4 comentarii
0
29-03-2011, ora 14:03
dana0872
Nu este medic/terapeut
dana0872
Am facut embolizare pe data de 14 dec. 2010 avnd un fibrom de 7.5/7.2 cm. Acum, dupa 3 luni dimensiunile sunt de 3.4/3.2 cm. Dar nu numai atat.nu mai am dureri si nici hemoragii...aproape ca nu mi-am dat seama ca am avut menstruatie, iar inainte foluseam 2 pachete de tampoane intr-o zi. Oricum, medicul stabileste daca e bine sau nu sa faci embolizare. In spital am vazut ca nu se recomanda tuturor pacientelor.
0
20-10-2011, ora 22:01
KRI2701
Nu este medic/terapeut
KRI2701
am facut si eu embolizare in aprilie 2011..de la urmatoarea menstruatie la mine s-au cunoscut modificari in bine.cam la 2 sapt am inceput sa urinez mai rar pt ca imi presa pe vezica...mi s-au redus si cantitativ si cheagurile si mi s-a scurtat si perioada.eu aveam si uterul marit in dimensiuni...la 1 luna si la 3 luni au fost scaderi la ecografii...la mine au mers bine lucrurile.in rest ce sa va spun decat ca am suportat f bine embolizarea nu prea am avut dureri...eu am simtit pe pielea mea reactiile adverse ale medicamentelor...sapt viitoare trebuie sa merg la eco la 6 luni.abia astept.ce sa mai va spun decat ca mi s- a schimbat calitatea vietii.cred ca stau binisor si cu hemoglobina caci o aveam cam 7...cred ca am ajuns la 10.trebuie sa fac analiza.in final eu va recomand sa mergeti cele ce aveti nevoie la clinica hemodinamic si va permiteti bineinteles pt ca merita..mie imi pare rau ca nu am fost mai din timp..am probleme din 2007..asa a fost sa fie.bine ca am ajuns totusi..multumesc dlui doctor rares nichifor care a facut interventia.este un super om...pe mine chiar nu m-a durut decat asa f putin.am avut f mare incredere, nu mi-a fost frica si dumnezeu a facut sa trec peste cu bine..bafta multa, mult curaj...
0
19-11-2013, ora 17:17
adinaj88
Nu este medic/terapeut
adinaj88
Buna tuturor, doctorul Nechifor nu mai lucreaza la Hemodinamic, acum il gasiti doar la Spitalul Ponderas (se numea Delta inainte).
Mult succes!
0
23-11-2013, ora 17:00
Dr. Cosmina Brummer
Obstetrica-ginecologie, Rm.Valcea
Dr. Cosmina Brummer
Embolizarea este recomandata dacă dimensiunea nodulilor/nodulilor depăşeşte o anumită valoare, dacă apar complicatii ale fibroamelor si nu este recomandata in toate cazurile.De asemenea, este important dacă pacienta doreşte o sarcina in viitor.Sarcina se obţine mai dificil după embolizare.Medicul curant stabileşte conduita.In multe cazuri se evita embolizarea si se recomanda tratament cu GNRH (numai după efectuarea setului complet de analize hormonale, markerii tumorali, examenul colpocitologi Babeş-Papanicolaou).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Uter fibromatos - explicații pe înțelesul tuturor
  • Substanțe chimice regăsite în produse comune de consum pot crește riscul de fibrom uterin
  • Un compus din ceaiul verde a avut rezultate promițătoare în tratarea fibroamelor uterine
  • Femeile care stau pe scaun 6 ore zilnic au un risc dublu de fibrom uterin
  •