Emotivitate

14-10-2011
andrei86
Nu este medic/terapeut
andrei86
Am o mica problema, in prezenta necunoscutilor imi tremura mainile vreo 5 minute pana ma calmez. De copilarie am fost mai emotiv. Am luat Sedatif Pc dar nu are efect.
In zona in care locuiesc nu exista psiholog.
Va rog sa-mi spuneti un alt calmant pe care sa-l incerc.
4 comentarii
0
14-10-2011, ora 10:38
andrei86
Nu este medic/terapeut
andrei86
Am uitat sa precizez ca sub influenta alcoolului nu mai am aceste probleme.
0
14-10-2011, ora 18:15
Tania-bis
Nu este medic/terapeut
Tania-bis
Teribilismul dat de aburii alcoolului te face sa crezi ca nu mai ai probleme. Ce grozav esti! Ai face bine sa renunti de tot la acest 'tratament' indiferent cine te-a invatat. Neavind psiholog unde locuiesti, incearca mai bine autosugestia. Vezi modelul american (singurul pe care il accept si eu) care ne invata sa gindim pozitiv. Cind te intilnesti cu cineva, spune-ti ca e si el/ea om ca si tine, are aceleasi placeri/neplaceri, nevoi, etc. ca si tine. O profesoara (adevarat pedagog careia ii purtam respect toti fostii elevi) ne invata ca daca avem emotii in fata unui alt profesor sau superior sa ne inchipuim cum arata in costum de baie; atunci, sigur ne va umfla risul si ne vor trece emotiile. Gluma-gluma, dar priveste-i pe toti ca pe niste egali fara sa te obraznicesti ca atunci e mai rau.

Nu uita: renunta la alcool. Te poate face de rusine mai rau decit emotiile.
0
16-12-2011, ora 21:36
elenaloredanap
Nu este medic/terapeut
elenaloredanap
buna! Am si eu o problema cu emotivitatea. Am varsta de 24 de ani si inca sunt f. emotiva: ma inrosesc daca mi se fac complimente sau doar daca sunt numita intr-o anumita situatie, f. plangacioasa, ma pierd cu firea astfel incat nici nu mai stiu ce vreau sa fac! Ce pot sa zic, cred ca daca ma emotionez f rau odata nu o sa stiu nici cum ma numesc. Incerc sa ma stapanesc, sa vorbesc cu mine insami, sa ma calmez, insa nu functioneaza!! Asa cum am citit pe forum si despre alte cazuri, am stari de fericire maxima si stari in care zici ca sunt cea mai nefericita, trec usor de la o stare la alta. Conteaza f mult ce zic ceilalti despre mine, urasc esecurile. Ma simt prost cand cineva ii zice altcuiva ceva la ureche..cred ca vorbesc despre mine si de rau, bineinteles! Insa nu conteaza asta...trec peste. Ce conteaza e ca am un examen practic pe care l-am sustinut de 2 ori si l-am picat. De ce? Pentru ca ma pierd extrem de rau. Ma pierd, cum sa va zic, la genul ca daca ma puneti sa mut o cana de pe un birou pe altul, eu nu aud ce ziceti sau nu vad cana sau inteleg cu totul altceva!! Of! La examenele scrise mi-a fost tot timpul mult mai usor, insa examenul asta practic ma omoara, nu ca nu as sti (credeti-ma, am exersat f mult). Si imi iese f bine daca nu sunt cu examinatorii, ci cu mama sau cu prietenul. Ce pot sa fac? Astept un sfat!
0
04-01-2012, ora 16:14
psihoterapeut laurentiu dobrota
Nu este medic/terapeut
psihoterapeut laurentiu dobrota
Nu prea conteaza varsta Este normal ca oamenii sa aibe emotii, dar ceea ce descrii tu cred nu sunt doar simple emotii.Incearca sa te gandesti ce te face sa ai aceste stari.De la ce pleaca ele.Este posibil sa fii o persoana anxioasa.Incearca psihoterapie.Nu inghiti pastile fara prescriptie medicala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul