Endometrioza si tratamentul cu Diphereline

44 comentarii 1 2
0
20-10-2013, ora 15:05
Weather
Nu este medic/terapeut
Weather
Buna ziua,

Sunt noua pe acest forum si ma bucur ca am "ajuns" aici.
Analiza CA 125, mentioneaza valoarea 33, 8 care pledeaza pentru endometrioza (desigur la ecografia transvaginala a iesit un chist endometriozic care imi da urmoatoarele simtome: intepaturi dureroase in partea dreapta jos, a abdomenului...NU NUMAI IN TIMPUL MENSTRUATIEI ci si inainte si dupa. Menstruatia este incredibil de dureroasa cu greturi, varsaturi, caderi de calciu (desi iau CA deoarece sufar de o boala de oase care ma obliga sa fac acest lucru in majoritatea lunilor anului). Am incercat tratament medicamentos, dar chistul a crescut. Am ajuns in Bucuresti la o doamna doctor care s-a purtat cu un inalt profesionalism, si mi-a recmandat operatia laparoscopica. Intrebarea mea este: unde sa o realizez? Spital clinic sau mediul privat?
0
05-11-2013, ora 23:32
blondy29
Nu este medic/terapeut
blondy29
Buna fetelor.Am fost diagnosticata si eu ca multe din voi cu endometrioza dupa operatia dDie laparoscopie facuta cu dr.Tutunaru.Mi-a prescris 6luni tratament cu diphelerine timp de 6luni.Intrebarea mea este daca a mai facut cineva acest tratament prin programul gratuit de la genetic lab unde am fost trimisa.Merci mult.
0
17-11-2013, ora 22:16
alayna
Nu este medic/terapeut
alayna
Buna ziua,

Am fost operata de Dl Dan Tuturanu, pentru care am toata stima. Din prima clipa de cand am intrat in cabinet a stiut exact ce am si am ajuns dupa operatie la concluzia ca am luat decizia cea mai buna de a merge la acest doctor. In present fac injectii cu dephereline de 3.75 mg; am facut deja doua si m-ai am inca unca pe 26 nov. Dupa astept semne si continuam monitorizarea la acelasi medic. Ref. la Clinica Genesys Ferility Center: nota 10. Sper sa apara bebe cat mai curand.

Incuranjez persoanele care doresc un bebelus sa nu mai piarda timpul si sa se adreseze acestui medic, care stie exact ce face!
0
20-11-2013, ora 18:54
madenta
Nu este medic/terapeut
madenta
Buna, am si eu aceeasi problema ca tine, si aceeasi stima pt Dr Tutunaru! Sunt la prima injectie, dar, spune-mi, te rog, din momentul administrarii, ciclul s-a oprit brusc (fiind in a doua zi) sau a mai continuat si in zilele urmatoare? Eu am facut ieri dimineata injectia si azi, seara am avut sangerari, exact ca la un ciclu normal! Multumesc!
0
20-11-2013, ora 21:56
Gabriellacv
Nu este medic/terapeut
Gabriellacv
Buna fetelor, in dorinta de a afla mai multe despre endometrioza am ajuns pe acest forum.Vreau sa va impartasesc experienta mea.Am fost diagnosticata de endometrioza gradul 3 anul trecut(2012), operata laparascop si clasic deoarece era extinsa si pe intestin, dupa am urmat tratament 6 luni cu injectii dipheriline, pana acum totul s-a intamplat cum trebuia.Mi-a venit CM dupa doua luni de la ultima injectie, si de atunci incerc sa raman insarcinata...dar nu reusesc. Dupa cate am citit, sunt foarte speriata sa nu imi revina iara endometrioza si nici nu voi putea sa raman insarcinata.Care dintre voi ati reusit sa ramaneti dupa toata experienta asta cu endometrioza?
Sper sa imi gasesc linistea in sfaturile voastre si speranta!
0
30-11-2013, ora 16:37
AnaStefana
Nu este medic/terapeut
AnaStefana
Buna,

Acest mesaj este raspuns pentru ucsenisod.
Eu am fost operata in luna Octombrie pentru endometrioza. Si in cazul meu endometrioza era extinsa si pe alte organe, nu doar pe ovare. Printre organele afectate era si parte din rect. Asa ca e posibil ca si in cazul tau sa fie vorba de endometrioza. Nu cred ca durerile in timpul menstruatiei apar in toate cazurile de endometrioza. Asa ca poate e mai bine sa insisti pe partea de ginecologie si sa vezi daca chiar endometrioza e problema.

Numai bine si multa sanatate :)
0
13-03-2014, ora 21:01
29simo
Nu este medic/terapeut
29simo
Buna fetelor, am citit toate mesajele si unele imi dau curaj iar altele ma fac sa o iau la fuga.Pe data de 5martie am facut o operatie laparoscopica la doctorul Tutunaru si acum urmeaza sa fac 6 luni de tratament cu diphereline.sunt la fel de speriata ca toate persoanele care se confrunta cu aceasta problema.multumesc lui Dzeu nu am avut complicatii dupa operatie si sper sa nu am nici cu tratamentul.
0
13-03-2014, ora 23:43
Marypas
Nu este medic/terapeut
Marypas
Buna seara doamnelor,
V-am citit postarile si am decis sa va impartasesc si eu din experienta de viata guvernata de endometrioza. Spun "guvernata" pentru ca viata mea se invarte in jurul acestei maladii de vreo 15 ani.
In 2001 dupa dureri groaznice si multe consultatii, a fost descoperita si operata. Durerea mea era atat de intensa ca ma palea pe loc diareea si voma. In timpul operatiei, medicul a descoperit ca nu poate face mare lucru, pentru ca aderentele au ocupat intestinul gros si astfel, uterul s-a lipit de intestin, cuprinzand si artera principala. Asa ca m-a inchis la loc pentru ca riscul sa perforeze artera era de 100%.Operatia a fost clasica si a durat 4 ore.Dupa operatie am urmat tratament cu diphereline 6 luni si totul a fost ok, insa dupa 6 luni durerea a revenit si mai mare. Ma doare in timpul menstruatiei si dupa menstruatie vreo 5 zile.Nu sunt dureri susceptibile de descris in cuvinte, va marturisesc ca m-a mutilat, in sensul ca dupa o zi de durere care ma tine in jur de 10 ore, eram alba in cap si pierduta.Am facut diphereline de 3 ori cate 6 luni, in ideea ca oricum nu mai am nimic de pierdut si va spun ca nu am avut nicio reactie secundara. Apoi am facut depo-provera si m-am ingrasat in 6 luni 20 kg asa ca le-am lasat. Am invatat sa traiesc cu durerea, iau calmante puternice ca am facut pancreatita cronica si bineinteles contraceptive zilnic. Durerea se simte puternic in zona rectului (adica ma doare-n fund) si cu celelalte zone specifice menstruatiei. Am mers la multi medici, printre care, prof Munteanu din Timisoara, prof, Mihu din Cluj, insa din pacate n-au facut decat sa-mi admire moralul dar s-au declarat neputinciosi. Atunci, mi-am zis ca daca Dumnezeu a dat boala, cu siguranta trebuie sa fi dat si leacul si am inceput sa cercetez.Asa am ajuns la leacurile lui Valeriu Popa si la Victor Bogdan din Bucuresti care este continuatorul celui dintai. In 2010, am tinut un regim de detoxifiere drastic, mancare doar grau incoltit, ovaz, orz si alte legume si fructe si luam apisan-forte dat de acesta si apa distilata. O perioada de 3 zile nu am mancat nimic, timp in care faceam 2 clisme pe zi cu ceai de rostopasca. Rugaciuni la miezul noptii, si alte cateva proceduri prescrise de acest domn, si va marturisesc ca dupa acest regim, timp de doi ani, eu nu am mai avut nicio durere, pana am inceput din nou sa mananc carne si alte otravuri pline de toxine. Acum in urma unui CT, s-a descoperit ca aderentele s-au extins, pe vezica, in spatele uterului si pe colul uterin, iar durerile sunt inumane. Voi lua a patra oara diphereline si ma voi ruga sa ajung la menopauza sa ma pot bucura de viata fara dureri. Invatati sa traiti cu endometrioza, nu va fie teama de reactiile dipherelin-ului si incercati sa va detoxifiati, ca aici e cheia reusitei. Va doresc un moral sanatos si viata lunga.
0
02-11-2014, ora 14:19
Norbitza
Nu este medic/terapeut
Norbitza
Buna ziua! Am fost si eu diagnosticata cu endometrioza si am fost operata in luna aprilie.Dupa operatie cam la o luna de zile sm inceput tratamentul cu Diphereline(recomandat bineinteles de doctorita la care an fost in observati) care a durat timp de 6 luni. Tratamenul a fost foarte bine tolerat de organismul meu(oricum mergeam frecvemt la control obsedata fiind de chisturi:))). In afara de bufeurile care mi-au facut vara aproape insuportabila, nu am Vut absolut nici un simptom!! E adevarat ca am facut mult sport, insa lucrul asta il fac de obicei! In concluzie pot sa recomand produl acesta(insa doar recomandat de un medic specialist care sa va tina sub observatie).
0
12-01-2015, ora 13:33
valia56
Nu este medic/terapeut
valia56
Pentru endometrioza in zona perirectala: exista posibilitatea controlului ei prin modularea sistemului imunitar.
Ultima teorie privind cauzele aparitiei endometriozei se focuseaza pe actiunea (gresita) a macrofagelor.
Terapii de ultima ora urmaresc controlul citokinelor (IL-8, IL-10, IL-4, TNF-a, TGF-b etc) si al factorilor de crestere ca prima etapa pentru stoparea evolutiei bolii.
Aceste terapii sunt valabile pentru orice tip de implant endometriozic, dar sunt mult mai putin cunoscute comparativ cu solutia 'simpla' a operatiei.
0
23-07-2015, ora 00:22
cristinamihai18
Nu este medic/terapeut
cristinamihai18
Am facut si eu tratament cu Diphereline timp de 4 luni. Am fost diagnosticata cu fibrom uterin de 6, 5 cm. Diphereline este mai exact un hormon care induce menopauza. Am facut injectiile inainte de operatie pentru a micsora fibomul si a-l devasculariza. La mine nu s-a intamplat mai nimic. Am inteles ca in general fibroamele scad cu 30-35%. Nu este o regula, ci doar o statistica. Depinde de fiecare in parte.
La prima injectie am avut niste buferi usoare, aproape inesizabile.
La a doua, la mine s-au resimtit efectele cel mai mult. Am avut niste bufeuri ingrozitoare, insomnii, am inceput sa ma ingras si mi se schimba starea de spirit foarte des, brusc si nejustificat.
Dupa a 3-a, aproape de a 4-a au inceput sa scada in intensitate bufeurile.
La a 4-a injectie a fost mai bine, aveam bufeuri mai rar si mai slabe in intensitate insa tot am ramas cu schimbarea brusca de dispozitie.
A urmat operatia de fibrom, facuta clasic, precum o cezariana, recuperarea a fost destul de grea, taietura fiind mare.
Mi-a revenit menstruatia la 2 luni si jumatate dupa diphereline.
Si mie mi-a fost frica de efectele secundare dar nu a fost un capat de tara. Este o schimbare destul de mare in organism dar daca aduce un beneficiu mai mare pe alta parte (restabilirea sanatatii sau o sarcina) atunci merita tot "chinul".
Pentru cei care nu au citit niciodata prospecte, si Nurofen sau o simpla aspirina au efecte secundare. Trebuie insa analizat daca beneficiul adus ulterior e mai mare sau egal cu efortul depus sau riscul asumat.
Diphereline nu este o substanta care sa se inteleaga usor sau sa fie in deplina armonie cu corpul uman, dar nici nu pune in pericol viata.
0
22-08-2018, ora 15:08
Angi1995
Nu este medic/terapeut
Angi1995
Buna ziua. Am nevoie de cateva răspunsuri, îndrumări daca ma poate ajuta cineva.Am 49 de ani si in urma cu 30 de zile am început să sangerez, am crezut ca este vorba de menstruatia lunara( desi imi întârziate două săptămâni, dr. mi-a spus că probabil intru la menopauza). După o sangerarea nu foarte abundenta de două săptămâni mi-am facut o programare la ginecologie pt un consult. Am făcut o geografie transvaginala, mi s-a spus că am endometru de 15 mm și mi s-a recomandat un tratament de stopare a sangerarii cu Proginova( 3 pastile albe/ zi, vitamina k și calciu). Între timp am mai avut sangerarii abundente cu puseuri de tensiune. Pastilele mi-au făcut foarte rau, le-am luat timp de trei zile și le-am întrerupt. Sangerarii au continuat și am ajuns în urgenta la spital unde mi s-a facut un chiuretaj biopsic cu anestezie generala. M-am trezit la terapie cu un electrod pe mana pielea neagră în jurul acelui electrod iar pe mana semnul ă două intepaturi( ca la o priza electrica).Am întrebat dacă am avut vreo complicație și mi-au spus că nu și nici nu mi-au explicat prezența electrodului și semnele de negresa de pe mana.Nu am avut dureri deloc după această operație însă eram f slăbită abia mă țineam pe picioare. Am fost dusă în salon pe seara și ă două zi externă.Timp de două zile după, nu am mai avut sangerarii doar o scurgere roz la culoare.Nu mi s-a recomandat un tratament anume, am întrebat dr ce imi recomanda și mi-a răspuns sa merg la cardiologie și neurologie( m-a mirat această recomandare deoarece mi-au fost ca nu au fost complicatii in timpul interventiei).Dupa cele doua zile de la intervenție, sangerarii au început să reapară cu mici cheaguri de sânge. Sunt confuză, nu prea stiu ce am de facut deoarece medicul mi-a spus că până vine rezultatul la biopsie nu are ce sa imi faca. Ma îngrijorează starea de slăbiciune generala și nu stiu ce as putea face. Dacă cineva ă trecut prin ceva asemănător as avea nevoie de orice informatie m-ar putea ajuta.
0
14-05-2019, ora 15:41
Izagabi
Nu este medic/terapeut
Izagabi
Buna ziua,
Am luat tratamentul cu Visanne 3 luni. Am intrerupt tratamentul acum 1 luna, însă nu mi-a venit menstruația din Februarie și m-am și îngrășat.
Am încercat sa fac sport și sa mănânc mai Ok însă nu am reușit sa slăbesc deloc ( de vreo 2 Sapt ). Are legatura faptul ca încă nu mi-a venit ciclul cu greutatea? Se va regla acest lucru după ce imi va veni menstruația?
Mulțumesc!
0
15-12-2022, ora 20:44
Costea Florentina
Nu este medic/terapeut
Costea Florentina
Buna seara, ma bucur ca am ajuns aici.
Am si eu o întrebare sunt femei care au facut injecția 11, 25 diphereline va rog să-mi ziceți dupa cat timp va venit menstruația mulțumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns
44 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Endometrioza nediagnosticată compromite tratamentul fertilității
  • Endometrioza și anumite subtipuri de cancer ovarian pot avea aceeași bază genetică
  • Endometrioza - ghidul pacientului
  • Legătura dintre flora intestinală și evoluția endometriozei
  • Microbiomul intestinal poate promova endometrioza
  •