Endoscopie și durere mare de gat

07-09-2022
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Bună ziua, am fost astăzi la medic pt endoscopie și mi s a facut anestezie (adormire).
După ce m am trezit nu am avut nici o durere, am mâncat incet un sandviș nu prea uscat, și am avut dureri foarte ușoare de gat.
Nu esofag, nu amigdale ci gat.
Acum, spre seara durerile sunt mari mari, ca la un rosu în gat puternic. Îl simt foarte inflamat iar la orice înghițitura ma doare destul de tare. Simt de parca am un nod în gat.
E normal?
Sa fi exagerat eu cu mâncatul poate prea uscat după endoscopie? Am mâncat paste cu sos, sandviș, nimic uscat sau ce ar putea face înghițirea prea greoaie.
Înghit greu. Chiar înghit greu.
Înainte nu înghițeam asa.
Un sfat? O părere?

Ca și diagnostic, am gastrita cronica congestiva.. nu știu de ce nu s a me tionat refluxul gastroesofagian ca il simt mereu. Simt cum se varsa stomacul în esofag mereu când ma aplec dupa ce mănânc sau arsurile din gat și esofag de fiecare data când 'astup' masa cu ceva dulce cu ciocolata și apoi ma întind în pat. Chiar și după 1h dacă ma i tind în pat Simt imediat cum vine mâncarea pe esofag.

Acum am la fel, noduri de a lungul esofagului. Sa fie spasme musculare acele noduri ce le Simt? Sa fie la fel și în gat acum..ceva de genul asta? Acele spasme sunt de la anxietate?
Deci chiar nu inteleg de unde aceste simptome, nodurile ce le Simt chiar și când beau apa uneori, simt cum ma doare puțin, ca și cum ar trebui sa aștept sa ajungă apa în stomac și abia apoi sa iau a 2a gura de apa. Asta simt..cred..atunci când sunt grăbită, stresata..
Chiar nu ma simt anxioasa în perioada asta.. Acele noduri de a lungul esofagului le Mi simt și dimineața la trezire, i.ediat cum ma trezesc mai binișor.. parca pornește ceva, parca se trezeste esofagul.
Ms pt orice sfat!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.