enteroccocus spp

30-04-2010
zurlitz
Nu este medic/terapeut
zurlitz
Buna ziua. De multi ani ma confrunt cu candida, am facut diverse tratamente pe baza fungigramei si inca nu mi-a trecut, mi-a iesit si in gat candida. Mi-am facut acum 2 sapt si cultura din secretie vaginala si mi-a iesit ca pe mediile de cultura s-au dezvoltat colonii de enteroccocus spp, In urma antibiogramei am iesit sensibila la mai multe antibiotice.
Am fost la un ginecolog si mi-a zis ca nu e niciun streptococ ca e normal ca enteroccocus sa fie prezent in secretia vaginala. Am ramas nedumerita pt ca mie mi s-a facut si antibiograma si ma gandesc ca daca ar fi fost atat de normal cum mi-a zis medicul, laboratorul nu mai imi facea antibiograma.
Am sunat medicul de familie si mi-a dat tratament cu duomox de 1 g la 12 ore, timp de 7 zile.
As vrea sa aflu daca eneteroccocus spp e streptococ si daca e periculos? Daca il am in secretia vaginala, inseamna ca e prezent si in intestinul gros sau in alta parte? Se trateaza usor cu antibiotic sau e posibil sa nu-mi treaca chiar daca am facut tratament cu antibiotic?
Va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti si daca mai e nevoie sa-mi fac si alte investigatii v-as ruga sa-mi spuneti.
Sunt cam nelinistita.
Multumesc
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns