Eritro-cuperoza

27-01-2015
Alecsandru82
Nu este medic/terapeut
Alecsandru82
Buna seara,
am o boala de piele pe care medicul specialist la care am fost a numit-o ERITRO-CUPEROZA
acum vreo 2 ani mi-a aparut pe obraz o pata rosie mica cam de 1cm, era rosie dupa ce ma barbieream, dar o data cu cresterea barbii aceasta pata facea niste cojite albe ca matreata.
Pata a stagnat pana acum vreo 2 luni cand s-a extins si in jurul nasului, in ambele parti si deasupra buzei la mustata.
Am fost la medic, am facut niste analize la sange si saliva, iar acum iau tratament cu antibiotice(biseptol), probiotic, ciprofloxacin, zinc, un spray cu apa termala si o crema de la URIAGE-rosealine.
Problema e ca in ultima saptamana pata s-a triplat, spre seara in deosebi simt niste intepaturi si ma mananca, se agraveaza foarte rapid.Dupa ce ma barbieresc pielea ma tine si este foarte uscata in locul unde sunt petele
Am citit pe internet si am citit despre cuperoza, problema e ca eu nu simt fierbinteala pe fata si nici nu vad nici un fel de vinisoare, iar la cuperoza nu spune nimic despre cojitele alea.
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat, poate fi vorba despre un alt diagnostic???
Multumesc.
4 comentarii
0
27-01-2015, ora 21:09
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Buna ziua,
din ce povestiti pare a fi dermatita seboreica, o afectiune frecvent intalnita la barbati, care se manifesta cu pete si scuame in special in zonele pielea capului, sprancene, barba, baza nasului; dar cum pe internet este dificil de a pune un diagnostic cel mai bine ar fi sa consultati un medic dermatolog. Multa sanatate!
0
28-01-2015, ora 09:25
Alecsandru82
Nu este medic/terapeut
Alecsandru82
Va multumesc pentru raspuns, asta banuiam si eu, ca am dermatita seboreica, dar am avut o indoiala pentru ca mie nu mi-a aparut in cap, la sprancene sau la linia parului ci numai pe un obraz, la mustata(in parti) si in stanga si dreapta nasului, va trebui sa consult un alt medic.
0
02-02-2015, ora 22:21
Alecsandru82
Nu este medic/terapeut
Alecsandru82
Am fost la un alt medic oftalmolog si intradevar afectiunea mea este DERMATITA SEBOREICA, un diagnostic destul de simplu specific persoanelor cu un ten gras, dupa cum Dna doctor mi-a spus.
Va multumesc inca o data pentru raspuns si sper ca cei care vor citi si sufera de aceasi afectiune sa se lamureasca mai usor.
0
03-02-2015, ora 17:00
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Mai mult ca sigur aveti dermatita seboreica. Consultati un alt dermatolog.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: