escapelle si chist ovarian

Am un chist de 4 cm pe ovarul drept cu indicatie de tinere sub observatie..din pacate ieri, in a 20 a zi a ciclului(28 de zile e in cazul meu)am avut un contact sexual neprotejat, ejacularea a fost in afara dar nu pot sa fiu suta la suta sigura ca nu a ajuns si in interior o prima parte. Am facut o toaleta stricta imediat inclusiv intravaginal. Intrebarea mea este cat de periculoasa e pastila de a doua zi in cazul chistului existent..poate declansa o boala...am in familie istoric de cancer ovarian.
1 comentarii

Buna ada2014,
Pastila de urgenta utilizata rar nu va determina cancer ovarian. Nu este previzibila influenta asupra chistului ovarian (uneori chisturile ovariene raspund la tratament hormonal, sub forma de anticonceptionale, dar la fel odata cu doza hormonala mare administrata prin contraceptia de urgenta ar putea declansa cresterea chistului). Toaleta intravaginala nu va face nici o diferenta referitor la sansa de a ramane insarcinata.
Pastila de urgenta utilizata rar nu va determina cancer ovarian. Nu este previzibila influenta asupra chistului ovarian (uneori chisturile ovariene raspund la tratament hormonal, sub forma de anticonceptionale, dar la fel odata cu doza hormonala mare administrata prin contraceptia de urgenta ar putea declansa cresterea chistului). Toaleta intravaginala nu va face nici o diferenta referitor la sansa de a ramane insarcinata.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2in administrarea contraceptivelor exista restrictii alimentare?
- 49Chist ovarian pe ovarul stang
- 4mi-a interzis sa mai iau Microginon pt ca pot face atacuri cerebrale de la ele
- 4a ramas insarcinata, daca ia anticonceptionale?
- 3pilulele karisa cand incep sa fie eficiente?
- 11Dupa Postinor, cand se incepe folia de Yasmin
- 9Nelamuriri in ceea ce privesc anticonceptionalele
- 7Anticonceptionalele influenteaza testul de sarcina?
- 6nu stiu daca problema mea e un motiv serios de ingrijorare
- 5Zanocin trebuia luat incepand cu prima zi de menstruatie si nu l-am luat.. Este periculos?
- 6Am luat 5 ani la rad fara intrerupere anticonceptiolane; le-am lasat si CM a luat-o razna
- 7anticonceptionalele yaz
- 3pilula contraceptiva uitata - am fost protejata sau nu?
- 5Menstruatie de 2 ori pe luna!
- 9Cum trebuie sa iau anticonceptionalele?
- 2Karissa, am procedat corect?
- 3probleme cu chisturile si sarcina.
- 0Anticonceptionale dupa sterilet
- 2Infertila sau chisturi?
- 0chist ovarian mucinos
Mai multe informații despre: Chistul ovarian Administrarea contraceptivelor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: