Este posibil?

23-04-2010
ilenia
Nu este medic/terapeut
ilenia
Eu am ovulatia intirziata...luna aceasta in ziua 18 dupa ciclu menstrual aveam format un folicul de2, 05mm am facut o injectie pentru ovulare, in dupaamiza celei dea 19 zii sa produs ovulatia.ceea ce vreau sa stiu este noral ca in a 21 zi sa fac inseminare?
3 comentarii
0
23-05-2010, ora 08:48
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Trebuie tinut cont ca ovulul supravietuieste, daca nu este fecundat, doar o singura zi (mai exact: 12 ore). Prin urmare, o inseminare facuta la 2 zile de la ovulatie nu are perspective de sarcina.
0
24-05-2010, ora 13:22
ilenia
Nu este medic/terapeut
ilenia
multumesc pentru raspuns.as dori sa stiu care este procedura pentru a afla daca folicolul contine ovul?Dupa sase tentative de inseminare nereusite doctorul mia spus ca este posibil ca folicolul sa fie gol
0
26-06-2010, ora 11:12
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
In mod natural, nu exista foliculi goi. Este insa posibil, dupa anumite tratamente hormonale, ca sa existe foliculi imaturi (adica: care contin ovocite imature): aceasta este o cauza de esec mai degraba la fertilizarea in vitro decat la inseminarea artificiala, deoarece la inseminarea in vitro ovarele se suprastimuleaza, apoi se aspira ovulele. Cand acestea sunt foarte aderente si nu pot fi aspirate, se spune "sindrom de folicul gol".
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul