examen microscopic direct micologic
am facut o analiza a scalpului si firului de par si rezultatul pe buletinul de analize a fost acesta: Prezente filamente miceliene in scuamele cutanate si endotrix. va rog sa-mi spuneti daca este de bine, daca este normal sau daca este nevoie sa consult un medic dermatolog. va multumesc!
3 comentarii
va rog raspundeti-mi cat mai repede posibil, sunt foarte ingrijorata ca nu stiu ce inseamna asta! am citit eu pe net dar nu inteleg. am nevoie de n raspuns specializat! multumesc anticipat!
Buna ziua,
Conform rezultatului aveti o micoza (ciuperca) la nivelul scalpului si firului de par. Daca firele de par nu vi se par afectate sau daca nu aveti leziuni la nivelul scalpului ar fi bine sa repetati examenul micologic. In caz contrar (daca aveti leziuni) ar trebui sa va vada un dermatolog pentru a va recomanda tratament ( de obicei antimicotic pe cale sistemica, sampon cu antimicotic).
Cu stima,
Conform rezultatului aveti o micoza (ciuperca) la nivelul scalpului si firului de par. Daca firele de par nu vi se par afectate sau daca nu aveti leziuni la nivelul scalpului ar fi bine sa repetati examenul micologic. In caz contrar (daca aveti leziuni) ar trebui sa va vada un dermatolog pentru a va recomanda tratament ( de obicei antimicotic pe cale sistemica, sampon cu antimicotic).
Cu stima,
va multumesc! am mers la dermatolog si mi-a dat pastile si sampon. o zi buna! inca o data multumesc pentru raspuns!
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Bubite rosi pe penis.
- 1Pete umflate pe pometi
- 1Niste fisuri pe fata linga nas
- 2Daca am o problema la unghie
- 2Psoriazis ?? sau ce seamana ms
- 1Cum scapi de demodex
- 0După 6 ani de Psoriazis și zeci de tuburi de cortizon topic
- 1Hidrosadenita sau ganglioni limfatici inflamati din cauza parazitozei
- 2Umflături pe fese
- 4Alopecie areata dupa un an de la debut