Exercitii pentru muschii ce ajuta genunchiul

Buna ziua,
Ce exercitii pot face pentru intarirea musculaturii piciorului (si a tendoanelor) care sa ajute genunchiul in functionarea sa, in special care sa preia din presiunea asupra acestuia in miscarile zilnice sau in activitatile sportive? Care sunt muschii ce trebuie antrenati?
Acelasi lucru si pentru glezna, daca se poate.
Precizez ca am fost de curand intr-o tura montana dupa mai multe luni de sedentarism(totusi mers pe jos cam 6 km pe zi) si am avut la sfarsitul primei zile de 20 km mers, dureri la genunchi, doar pe coborare. Pe urcare nu simteam nimic. A doua zi am micsorat greutatea rucsacului cu 5 kg, am mers cu bete de trekking si durerea a disparut treptat. Mi s-a recomandat sa fac exercitii de intarire a muschilor care sa imi ajute genunchiul in miscarea sa avand in vedere lipsa de sport din ultimul timp si poate o degradare incipienta a cartilajului din cauza sportului practicat (tenis si baschet) sau altor lovituri externe care stiu ca le-am avut acum cativa ani.
Multumesc!
Ce exercitii pot face pentru intarirea musculaturii piciorului (si a tendoanelor) care sa ajute genunchiul in functionarea sa, in special care sa preia din presiunea asupra acestuia in miscarile zilnice sau in activitatile sportive? Care sunt muschii ce trebuie antrenati?
Acelasi lucru si pentru glezna, daca se poate.
Precizez ca am fost de curand intr-o tura montana dupa mai multe luni de sedentarism(totusi mers pe jos cam 6 km pe zi) si am avut la sfarsitul primei zile de 20 km mers, dureri la genunchi, doar pe coborare. Pe urcare nu simteam nimic. A doua zi am micsorat greutatea rucsacului cu 5 kg, am mers cu bete de trekking si durerea a disparut treptat. Mi s-a recomandat sa fac exercitii de intarire a muschilor care sa imi ajute genunchiul in miscarea sa avand in vedere lipsa de sport din ultimul timp si poate o degradare incipienta a cartilajului din cauza sportului practicat (tenis si baschet) sau altor lovituri externe care stiu ca le-am avut acum cativa ani.
Multumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 48Ruptura de menisc n-ar trebuii sa doara
- 13Umflatura langa genunchi
- 30Condromalacie rotula
- 18Am dureri in zona genunchiului stang! Un sfat, va rog !
- 40ligament incrucisat anterior
- 6Ruptura posttraumatica partiala a LIA
- 10Dureri coapsa genunchi si sold
- 13genunchiul meu stang este in permanenta mult mai rece
- 3Genunghi incordati, dureri
- 13Durere de genunchi
- 36durere genunchi
- 8laba piciorului sting
- 10Umfalturi in spatele la ambii genunchi si durere
- 1Dureri genunchi
- 9ma tot supara genunchii...si cred ca aproape cu tot ceea ce inseamna incheietura
- 0Dureri genunchi
- 4genunchi unflat
- 0Sânge la genunchi
- 3Ganglioni dureroși în spatele genunchilor
- 3Interpretare Ct genunchi drept
Mai multe informații despre: Exercitiile fizice Genunchiul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: