extracte dinte infectat + aditie osasa + implant dentar

01-03-2018
adriana16p
Nu este medic/terapeut
adriana16p
In urma cu 8 luni am fost la dentist pentru a mi se face o lucrare (punte) in partea dreapta a maxilarului. Pentru aceasta a fost slefuit caninul superior din dreapta si dintele 1.5 (al doilea premolar), restul dintilor (primnul premolar si molarii) fiind lipsa. pentru aceasta lucrare mi-au fost scosi nervii la acesti doi dinti, canin si premolarul 1.5, insa obturatia pe canalul premolarului a fost facuta gresit, incomplet, doar pe jumatate, astfel dintele s-a infectat. S-a incercat interventie cu laser, nereusita, urmata de un tratament cu antibiotic 5 zile, si am schimbat stomatologul deoarece mi s-a propus rezectie apicala si acesta a spus ca nu poate efectua operatia pt ca e si sinusul coborat.. Am facut o noua radiografie panoramica si chirurgul mi-a recomandat extractie premolar (avand in vedere ca rezectia nu poate fi efectuata deoarece nu ramane destula radacina ca sa sustina dintele) + sinus lift cu aditie de os si 2 implanturi efectuate in aceeasi sedinta.
Tin sa mentionez ca in octombrie voi fi mireasa si deaceea stomatologul mi-a propus acest decurs al tratamentului, Sa facem extractia, sinus lifting cu augmentarea si cele doua implanturi in aceeasi sedinta, iar dupa 4 luni sa puneam bontul protetic probabil cu coroana.
Intrebarea mea este...este recomandat sa mi se faca extractia si aditia osoasa+implantul, in aceasi sedinta? avand in vedere ca la premolar, chistul (infectia) este pe os, nu o sa fie probleme pe viitor? noua aditie nu o sa fie plasata intr-un loc infectat? Va trebui sa astept o perioada dupa extractie ca sa se vindece zona de infectie sau se poate face aditia + implanturile atunci?
Si inca o intrebare, nu ar fi mai ok sa mi se faca prima data aditia de os fara implanturi, sa asteptam 7 luni si dupaia se mi se puna implanturile?
De unde stie chirurgul, daca are doar radiografia panoramica, daca dimensiunea osului meu este destul de ridicata ca sa poata face adtia osoasa+implanturile, in aceeasi sedinta, sau asta o sa vada atunci cand merg la operatie, urmand a mi se propune atunci un plan de tratament?
As fi dispunsa sa astept mai mult, sa mi se faca o proteza cu rol estetic, fara sa mananc pe partea aceea, daca as sti ca e mai bn sa lasam mai mult timp pt vindecare, pentru ca nu as dori sa apara complicatii ulterioare.
3 comentarii
1
01-03-2018, ora 20:42
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna seara,
Daca nu sunteti multumita de planul de tratament propus puteti cere doua - trei opinii de la alti medici stomatologi.
0
02-03-2018, ora 09:00
adriana16p
Nu este medic/terapeut
adriana16p
Nu am vrut sa merg la alti medici, tocmai de aceea am scris pe forum, daca ar fi putut cineva sa imi ofere niste lamuriri, nu e vorba ca nu am incredere in acest medic, dar pana merg la programare as fi vrut sa lamuresc aceste lucruri, sa nu il mai intreb/stresez pe medic, multumesc oricum
2
02-03-2018, ora 10:38
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
Fiecare medic are propriul plan de tratament. De exemplu: unii medici fac extractia si apoi asteapta 2-3 luni sa se vindece. Dupa vindecare fac aditia de os si mai asteapta 6 luni. Dupa aceea se insera implantul. Dupa 6 luni de la inserarea implantului se face coroana.
De aceea va sfatuiesc sa il intrebati pe medicul dvs. tot ce doriti sa stiti. Degeaba va raspundem noi la intrebari pentru ca solutia de tratament o alege medicul dvs si e posibil sa difere de ceea ce spunem noi.
Mult succes.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul