Extractie canin inclus
Buna seara!Zilele trecute am avut o interventie si mi se pare ca ceva este in neregula, desi doctorul spune ca este ok, vreau sa mai aflu o parere.am avut de scos un canin de lapte care se misca, cele 2 masele de langa el care erau foarte cariate, plus caninul inclus care era blocat in maxilar undeva in spatele dintilor din fata.Mi s-a facut aditie de os, din acest canin inclus pe care l-a macinat, si din sangele care mi l-au luat in momentul interventiei.imediat dupa extractii mi-au fost puse 2 implanturi, unul in locul caninului si unul in locul penultimei masele. problema este ca la unul din dintii din fata(care nu avea nimic inaintea interventiei) simt o sensibilitate cand calc pe el, ca si cum s-ar misca. sunt 3 zile de la operatie. azi am fost la control si mi a spus ca dintele este ok, doar ca din cauza faptului ca a fost extras din spatele lui caninul, osul este sensibil acolo, si sa nu fortez in el, dar ca se va stabiliza. asa este ? sau imi fac sperante degeaba si dintele este compromis? Multumesc anticipat daca imi cititi mesajul!
2 comentarii
Buna dimineata,
Caninul inclus afecteaza de obicei si radacinile dintilor vecini, depinde de pozitia in care se afla, oblica sau orizontala.
Dupa extractia caninului inclus osul de pe cerul gurii ramane mai subtire dar in timp, cam 6 luni, se reface.
Deci, mobilitatea dintelui vecin, probabil un incisiv lateral va mai persista un timp pana se reface osul complet.
Caninul inclus afecteaza de obicei si radacinile dintilor vecini, depinde de pozitia in care se afla, oblica sau orizontala.
Dupa extractia caninului inclus osul de pe cerul gurii ramane mai subtire dar in timp, cam 6 luni, se reface.
Deci, mobilitatea dintelui vecin, probabil un incisiv lateral va mai persista un timp pana se reface osul complet.
Va multumesc pentru raspuns, parca mai m-am linistit putin. Caninul inclus a fost crescut in pozitie oblica, si dintele la care acuz acum mobilitatea si o usoara durere(cand si cand asa ca o intepatura) este un incisiv central superior.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Amorteala persistenta la jumatate de barbie dupa implant
- 2Acte primite dupa implanturi dentare?Consult post operator?
- 2Umflatura implant dentar
- 2Puroi implant dentar
- 3Implant
- 2Implant dentar cu aditie de os.
- 1Alternative la sistemul "All-On-X" ?
- 1Adiție de os, am rămas cu obrazul mult mai voluminos!
- 1Despre latimea coroanelor pe implant dentar
- 3Adiție osoasă la aproape 4 ani de la implanturi dentare