Faringita-Amigdalita repetata

58 comentarii 1 2
0
22-12-2011, ora 15:30
dimm
Nu este medic/terapeut
dimm
Buna ziua,
v/am mai scris in legatura cu fetita mea de 2 ani si 8 luni care era ragusita si tusea.Mi-ati recomandat aerosolii si regim la acru. Multumesc de raspunsul promt. Intre timp am fost si la medic cu ea si ne-a dat diagnostic amigdalita nepurulenta si inceput de laringita. Am si eu aceeasi problema cu amigdalita care e la al 2-lea episod in 2 luni. E in colectivitate si o saptamana e bine dupa care iar avem probleme. Nu face febra ci doar secretii nazale, pofta scazuta de mancare, nas infundat si se enerveaza foarte usor. Mentionez ca inainte de a merge la gradinita nu prea a fost bolnava, doar un episod de bronsiolita la 1 an si angina pe la 1 an si 8 luni. Nu a mai necesitat vizita la doctor in rest decat pentru vaccin si intotdeauna era intr-o stare excelenta. am 2 intrebari:
1. D-na doctor ne-a dat Eurespal, stodal si Aerius. Mai pot continua cu aerosolii sau respect indicatiile dansei.
2. Cum pot preveni, trebuie sa facem iar exudat? mentionez ca am facut la intrarea la gradinita in august si a iesit ok
Va multumesc frumos
:
0
23-12-2011, ora 12:03
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. se poate si aerosoli si tratament
2. ca preventie.. Echinacea sirop cate 3 saptamani in fiecre luna
0
23-12-2011, ora 15:50
dimm
Nu este medic/terapeut
dimm
Multumesc frumos pt raspunsuri.
0
10-01-2012, ora 15:22
dimm
Nu este medic/terapeut
dimm
Buna ziua,
revin iar in legatura cu starea de sanatate a fetitei mele.
Au fost 2 saptamani de vis in care fetita s-a simtit foarte foarte bine, de mult nu am mai vazut-o asa, a mancat nu a facut mofturi, a dormit etc
Am inceput pe 3 ianuarie gradinita si deja a trebuit sa o retin azi acasa. Toate necazurile noastre incep cu aceleasi simptome usoara raguseala, abia o auzim cand vorbeste pentru ca nu poate sa vorbeasca normal vorbeste soptit, nas usor infundat, poate sa respire doar ca parca aud mucusori in el dar nu iese nimic, si treptat treptat scade pofta de mancare.
Nu stiu ce sa mai fac...dimineata o las bine la gradinita cand merg dupa ea o gasesc in starea descrisa, uneori si ochi inlacrimati.
Din octombrie pana in prezent a fost mai mult bolnava decat sanatoasa.
Va rog domnule doctor sa-mi spuneti daca trebuie sa-i facem investigatii sau e normal avand in vedere ca e in colectivitate. Preventiv i-am administrat sirop cu propolis si echinaceea dar tot o saptamana e bine 2 nu.
Suntem cu psihicul la pamant si eu si ea. Cand aude de aerosoli si siropele deja stie ca urmeaza vizita la d-na doctor si ce urmeaza nu e prea placut...
0
10-01-2012, ora 16:16
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ar fi bine sa stiti ce face copilul la gradinita..
daca toat ziua plange.. nu aveti cum sa o tratati.. decat daca mai sta acasa minim 3 saptamani sa se refaca complet
0
11-02-2012, ora 21:02
petraa
Nu este medic/terapeut
petraa
buna ziua.am 25 ani si anul acesta am avut amigdale repetate.
am facut tratament cu zinat de 500mg(7zile) si tantum verde(14 zile).Ma lasat durerea dupa tratament, gatul il aveam tot rosu (dar nu ma deranja)si mi s-a spus ca numai am voie la taratament.
dupa o saptamana pauza amigdalele sau umflat si am senzatia ca am ceva tot timpul in gat.
ferbra nu am avut. frisoane inca mai am si lesin seara cand ma duc la baie(nu ma pot tine pe picioare)
Ce trebuie sa fac?
Ce analize ?(pana cum nu am gacut niciuna)
Ce tratament imi recomandati? stiu ca e foarte greu sa-mi da-ti un tratament fara consultatie, dar nu stiu unde ssa ma mai duc si ce sa fac.
Astept un raspuns.
Va multumesc.
0
11-02-2012, ora 22:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca amigdalele trebuie operate.. sau clasic sau prin reducere cu radiofrecventa sau laser
un medic ORL.. decide..dupa ce vede amigdalele
poti face cateva poze cu amigdalele si le atasezi pe adresa mea de hotmail
0
12-03-2012, ora 18:01
ana-maria.b
Nu este medic/terapeut
ana-maria.b
buna ziua! am o fetita de 2 ani jumate si acum mi-a racit in un mod "neobisnuit", adica fara febra, sau cu febra destul de mica.. ii curge nasucul, tuseste mai mult dimineata, dar ce ma preocupa cel mai tare e ca nu vrea sa manance si cand totusi mananca vomita si zice ca o doare burtica. i-am dat stodal si tantum verde si parca e un pic mai bine, dar tot vomita cand manaca si o vad ca inghite mai greu. am fost la pediatra si mi-a zis ca are un pic de rosu in gat si ca in gaz de febra sa ii dau amoxicilina 250, si in rest mi-a dat doar un sprei nazal. intrebarea mea e sa ii dau antibiotic sau ce as putea sa fac, avand in vedere ca ceva inflamatie si durere in gat are??? nu ma pricep, dar si eu am racit, dar am facut si febra si mi-a iesit si un herpes la gura.. e posibil sa fi luat si ea virusul ala???
astept un raspuns
Multumesc
0
12-03-2012, ora 18:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu e cazul de antibiotic
e o problema gastrica
mergeti la pediatru
0
12-03-2012, ora 18:53
ana-maria.b
Nu este medic/terapeut
ana-maria.b
multumesc pentru promptitudine! :)
am fost la pediatru si mi-a zis ca are un pic de rosu in gat, dar febra nu face. ma - m gandit si eu ca ar putea avea o aciditate in stomac sau ceva de vomita, dar totusi o vad ca inghite cam greu si nu mananca iar cand mananca vomita. de baut bea f. multa apa si lapte, si ea deobicei era o mancacioasa.
mi-ati putea recomanda dumneavoastra ceva, pentru ca sunt in italia si nu stiu daca pot merge la alt pediatru decat la cel la care sunt inscrisa.
0
12-03-2012, ora 18:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sa puneti copilul pe un regim usor.. cu mancare putina simplu gatiti si multe ceaiuri
excludeti sucurile, fructele citrice.s.a produse ce irita faringele
cava spreiuri in nas si gat.. cu efect antiinflamator
0
12-03-2012, ora 19:18
ana-maria.b
Nu este medic/terapeut
ana-maria.b
multumesc !
0
01-04-2012, ora 19:19
fanica 78
Nu este medic/terapeut
fanica 78
Buna ziua.Am un baietel de 3 ani si 5 luni.Am fost acum o saptamana la medicul de familie pentru ca a racit, tusea nu foarte rau, nas infundat si temperatura 40.La gasit cu rosu in gat.Ia dat zinat, humex si biorinil.Dupa 5 zile am fost iarasi sa-l vada si ia dat pt imunitate, MULTI SANOSTOL.Acum are amigdalele marite, respira foarte greu, si nasucul infundat cu secretii galben-verzui.Daca ma duc iarasi cu el o sa-i dea iarasi antibiotic.Ce ma sfatuiti sa-i dau?Mentionez ca acum 1 an si 6 luni un exudat si a iesit ca are stafilococul auriu.De atunci nu l-am mai repetat.Acum un an de zile a fost internat tot pt amigdalita (atunci purulenta), inainte sa ne internam facuse penicilina dar nu au dat inapoi, si a trebuit sa ne internam.Ce pot sa-i dau?Va multumesc
0
01-04-2012, ora 19:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 e cazul sa intelegeti ca orice problema nas, gat, urechi.. trebuie tratata numai la orl
rosu in gat poate fi de la o infectie virala sau de la refluxul gastric./ si nu se trateaza cu antibiotice
2 e bine sa stiti ca alimentele influenteaza starea gatului si imunitatea copilului.. si starea nasului si a amigdalelor sunt strans legate de regimul alimentar
3 acum trebuie sa mergeti la ORL sa aflati ce are copilull
0
01-04-2012, ora 21:28
fanica 78
Nu este medic/terapeut
fanica 78
Va multumesc frumos pentru raspuns.
0
20-05-2012, ora 12:24
valichi
Nu este medic/terapeut
valichi
Buna ziua.Am un baietel de 3 ani si 3 luni si nu stim ce sa-i mai facem si la ce doctori sa ne mai ducem pt. ca face incepand de la varsta de 3 luni amigdalita luna de luna, chiar si la 2, 3 saptamani.A fost tratat de fiecare data cu antibiotic, iar amigdalele continuau sa se inroseasca non stop.Acum in ultimul an face numai puroi pe amigdale cu febra si nu-si mai fac efectul nici antibiotice ca zinnat, klacid.La exudat i-a iesit stafilococul auriu. Doctorii la care am fost nu ne lasa sa i le scoatem, ca nu e bine, dar oare e bine sa ia luna de luna antibiotic?Luna trecuta a facut gastroduodenita a facut tratament in spital o saptamana prin branula si acasa inca o saptamana cu amoxicilina si klacid.Acum, dupa o saptamana de la terminarea tratamentului am observat ca are din nou infectie pe amigdale.Ne simtim depasiti de situatie si nu stim ce sa-i mai facem.Am incercat si homeopate de cateva ori, fara rezultate.Nu il ducem in colectivitate, nu il scoatem pe vant, ne gandim cu groaza ca o sa inceapa in toamna gradinita.Daca il scoatem pe vant il ducem direct la urgenta, nu stim cum sa mai procedam.Va rugam daca puteti sa ne ajutati macar cu un sfat.Va multumim.Valentin din Braila.
0
20-05-2012, ora 20:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1.a fost vazut pentru amigdalite de medicii ORL ?
2.ati citiit aici pe forum despre faptul ca regimul alimentar gresit cu sucuri, fructe citrice, mancare acra duc la un reflux gastric care afecteaza mucoasa faringelui..si de aici si gat ros si amigdalite?
3 stiti ca antibioticele distrug si flora normala intestinala..si de aici si imunitate scazuta la copil?
4 ati administrat probiotice ?
0
21-05-2012, ora 16:43
mariana muresan
Nu este medic/terapeut
mariana muresan
Buna ziua! Ma numesc Mariana si am o fetita de 4 ani. Din luna februarie a facut amigdalita pultacee de 4 ori. Dr. orl-ist i-a recoltat exudat faringian, dar a iesit negativ, test repetat de inca 2 ori cu acelas rezultat negativ. A urmat tratament cu azitromicina, unasyn, penicilina cu gentamicina, augumentin. I s-a facut si testul pt. streptococ cel care se face pe loc cu substanta reactiva, si acela a iesit negativ. Am observat ca inainte de a-i aparea puroiul in gat incepe sa sughita. Oare sa fie vorba de acel reflux esofagian ? Ce analize se pot face pentru a depista acest reflux, ce medic specialist putem consulta sau ce tratament ne recomandati ?Amigdalele nu sunt marite in volum, dar se acopera de puroi, uneori puncte, alteori pete, medicul orl-ist exclude operatia. Va rugam dati-ne un sfat ! Va multumesc!
0
22-05-2012, ora 11:01
valichi
Nu este medic/terapeut
valichi
L-a vazut un singur medic ORL si ne-a recomandat numai produse naturiste si de imunitate, in rest l-au vazut mai multi multi medici pediatri.Nici unul nu ne-a spus ca ar putea sa se inflameze amigdalele de la reflux gastric si nu ne-a recomandat sa nu-i mai dam alimente care duc la reflux gastric.Ne-au recomandat numai antibiotice si nu ne-au recomandat probiotice.In momentul de fata ii dam nexium 10mg si multisanostol si iaurturi probiotice. Va rog daca ati putea sa-mi spuneti ce probiotice am putea sa-i dam.Si pe el il apuca sughitul inainte de fiecare rosu in gat sau raceala si il tine toate ziua, chiar si a doua zi.Va multumesc mult.Valentin din Braila.
0
22-05-2012, ora 11:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
valabil pentru ambele postari de mai sus !!!
e nevoie de consult la un medic Pediatru specializat in gastrologie !!!
1
22-05-2012, ora 12:10
valichi
Nu este medic/terapeut
valichi
Va multumim foarte mult pt. raspunsuri, o sa tinem cont de sfaturile d-voastra si o sa mergem la un pediatru specializat in gastrologie.Revenim cat de curand posibil cu vesti despre starea copilului.Valentin din Braila.
0
22-05-2012, ora 14:20
mariana muresan
Nu este medic/terapeut
mariana muresan
Va multumesc pt. sfat. Chiar maine mergem la doctor la control si o sa-l intrebam de posibilitatea existentei acestui reflux, sa vedem si parerea sa.
0
10-11-2012, ora 19:11
Alexandrina1980
Nu este medic/terapeut
Alexandrina1980
Buna ziua,

Aveti cumva cunostinta de cineva care a folosit pentru reducerea polipilor tratamentul cu anason (de care vorbea d-na Iosif Cristina)?
Sunt curioasa daca a dat rezultate. Am inceput si eu sa prepar si vroiam sa stiu daca a mai folosit cineva asa ceva si cu rezultate..

Va multumesc anticipat.
0
06-12-2012, ora 19:03
666
Nu este medic/terapeut
666
Buna ziua,
D-le doctor, fetita mea are 2 ani si 4 luni.De la 1, 5 ani face amigdalita acuta cu placi purulente destul de des (deja de 5 ori anul acesta). Am urmat de fiecare data tratament cu antibiotic (Forsef i/v, i/m; Zinacef i/m; Suprax 100mg sirop).In exudatul faringian i s-a depistat : Pseudomonas aeruginosa, Stenotrophomonas maltofilia, Streptococcus viridans.
Cum putem sa-i eliminam din gat si daca acest tablou ar fi o indicatie pt amigdalectomie. Sincera sa fiu nu mai stiu ce sa fac, se repeta foarte des :( Ar putea trece cu varsta?
Fetita este alergica(penicilina, lactoza, ) si avem regim alimentar hipoalergenic asa ca nu maninca nimic acidulat. mereu badijonam guritsa cu Trakisan sau cu Stomatidin. Inca nu putem scapa de suzeta (
Multumesc
0
06-12-2012, ora 19:22
666
Nu este medic/terapeut
666
Am uitat sa mentionez ca factorii reumatici sunt in norma, la fel si proteina C reactiva.
0
19-12-2012, ora 23:46
666
Nu este medic/terapeut
666
Buna seara, D-le doctor,
Spuneti-mi va rog ce inseamna cand la copilul mic de 2, 5 ani in timpul noptii are deglutitie zgomotoasa? Am observat de cateva luni deja acest lucru, mai ales dupa ce bea laptele inainte de culcare. Poate fi din cauza suzetei cu care doarme?
0
11-04-2013, ora 13:21
chiracamelia
Nu este medic/terapeut
chiracamelia
buna, avem nevoie de un sfat din partea d vostra.baietelul meu in varsta de 4 ani de cand a intrat in colectivitate are amigdalele inflamate tot timpul, am ajuns si la complicatii bronsite, rinofaringita acuta, traheobronsita acuta toate finalizate cu febra 40 si antibiotic !!! ce ne recomandati? sa nu ajungem la antibiotic lunar ? marti am terminat antibioticul si azi dim s a trezit iarasi cu ele inflamate, tuse, nas infundat..aaa si inca o intrebare, bronhovaxom se poate administtra si daca e bolnav??sau e musai ca, copilul sa fie sanatos ?? multumim !
0
02-07-2013, ora 07:23
alinaluca
Nu este medic/terapeut
alinaluca
Buna ziua.
Am un baietel de 1 an si o luna. Acum 3 zile a facut febra 38.3, i-am administrat 3ml Nurofen, febra a scazut dar a crescut din nou dupa 4 ore cand i-am administrat 5ml Remedol. A mai facut febra si a doua zi cam la 6-7 h. Am fost la pediatru, i s-au luat probe de sange, apoi a fost diagnosticat cu amigdalita pultacee. Ca si tratament, ii dau tantum verde de 3 ori pe zi, Zinnat 5ml la fiecare 12h si Bio-Sun cu 2h inainte de Zinnat cate un pliculet. Dupa prima administrare de Tantum Verde febra a incetat. Zinnatul l-am inceput dupa 12h cand au venit rezultatul de la analizele la sange. Nu a prezintat alte simptome inafara de febra, mananca bine, bea lichide, nu e mofturos, nu e moale. Este bine tratamentul cu Zinnat? Sunt un pic reticenta la antibiotice. Nu i-am administrat antibiotice pana in prezent. Ar trebui sa ii fac exudat in gat? Cei de la clinica mi-au spus ca nu e nevoie. Ce tratament de imunizare imi sugerati pe viitor? Ar trebui sa ma duc si la ORL sau e prea tarziu pentru o evaluare?
Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns
58 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: