Femoston/Menopauza precoce

30-05-2022
MirelaM.
Nu este medic/terapeut
MirelaM.
Bună ziua,
Am vârsta de 44 ani, iar acum aproape 5 ani am fost diagnosticata cu menopauza precoce.De mai bine de 4 ani sunt pe terapie sostitutiva hormonală cu Femoston 2/10., Mi s-a indicat să îl iau măcar până la vârsta de 45 ani. In plus, la nevoie calciu și vitamina D
Densitometria osoasă a indicat Osteopenia., și masa gingivală a scăzut.
Teama mea este și pentru efectele secundare pe termen atât de lung al Femostonului.
Ce ar trebui să iau în cazul osteopeniei(care preanunta osteoporoza.și cât timp ar trebui să mai iau Femoston? Ecografia vaginala prezintă ovare atrofice., iar radiografia lombară semne de artroză.
Doresc o părere medicală.
Mulțumesc anticipat.
1 comentarii
0
03-06-2022, ora 13:14
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Urologie, Chişinău, Republica Moldova
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Buna ziua si multa sanatate !
Adevarul este ca preparatul dat ar trebui sa compenseze dificitul de hormoni sexuali feminini din perioada peri, - pre si menopauzei si sa excluda simptomele susnumite care vin din carenta de hormoni !
Daca pe fonul acestui tratament apar asa simptome sau se mentin sau avanseaza simptomele sus numite de catre dv-stra - este cazul sa va adresati la medicul curant ( sa sistati tratamentul + inlocuire ?) sau si la un medic endocrinolog pentru a face investigatii fon hormonal si investigatii biochimice generale - se pre poate ca mai sunt careva dereglari in organism...trebuie de vazut si analizat intr-un consiliu medical comun cu medicu ginecolog, terapeut, endocrinolog !
Aceste actiuni va vor aduce o rezolvare sau cel putin veti avea o claritate a problemei care va duce la rezolvare in final !

Sanatate si multumim pentru curaj !
Cu respect DR. Sadovnic !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: