fetita cu coalescenta la labii

Buna ziua!
Fetita mea de 3 ani are labiile mici lipite. Am observat aceasta anul trecut. Am dat cu crema de galbenele am dezlipit, dar periodic se lipesc la loc. Ce pot face pentru ca fetita este stresata de aceasta manevra?
Va rog sa imi dati un raspuns.
Multumesc.
Fetita mea de 3 ani are labiile mici lipite. Am observat aceasta anul trecut. Am dat cu crema de galbenele am dezlipit, dar periodic se lipesc la loc. Ce pot face pentru ca fetita este stresata de aceasta manevra?
Va rog sa imi dati un raspuns.
Multumesc.
4 comentarii

V-a spus un medic ca este coalescenta de labii? Pentru ca daca este adevarata coalescenta de labii atunci nu s-ar dezlipi singure la manevrele dumneavoastra. Ar trebui sa o vada un medic macar pediatru, sa lasati copilul in pace pana atunci si doar sa aveti grija la igiena. Nu trebuie sa arate la fel ca dvs ca sa fie tot normal si fetita. De aceea mai bine lasati un medic sa consulte si sa va recomande ce este de facut exact. Ca sa nu mai zic ca aceasta crema de galbenele... in zona intima... alergii si altele. E un leac babesc care nu e neaparat bun la toate

Diagnosticul a fost pus de un medic pediatru, apoi de un chirurg care a recomandat operatie.Daca labiile mici stau lipite se fac complicatii si anume infectie urinara.Nu am spus doar ce imi trece prin cap.Nu vreau sa o operez. Am aflat ca in alte tari se trateaza cu o crema.
Am scris pe forum in speranta ca mai este cineva care a auzit de asa ceva si a gasit o alta rezolvare.
Va rog sa nu va dati cu parerea daca nu stiti despre ce vorbiti.
Am scris pe forum in speranta ca mai este cineva care a auzit de asa ceva si a gasit o alta rezolvare.
Va rog sa nu va dati cu parerea daca nu stiti despre ce vorbiti.

mi-am dat cu parerea tocmai pentru ca stiu despre ce este vorba. stau cu pediatru in casa de ani de zile si stiu cata lume incearca sa nu respecte indicatiile medicilor tratand dupa ureche, babeste sau prin metode barbare. Daca este coalescenta de labii adevarata - adica labiile sunt lipite prin excresccente de piele, asa s-a nascut, e ca la fimoza la baietei, prin manevre brutale si dureroase se risca sa se ajunga la cicatrizare aiurea a tesutului si complicatii pe termen lung mult mai urate.
De aceea nu inteleg de ce vreti sa va chinuiti ani si ani de zile copilul cu crema, in speranta ca poate poate se rezolva si ca in alte tari asa se face, in loc sa treaca printr-o operatie care ar rezolva aceasta problema si nu ar mai fi grija ulterior si nici traume.
Stiu, este o mentalitate romaneasca asta - tine de frica de operatii, medici si mai stiu eu ce dar nu mi se pare o idee buna nici pentru copil nici pentru un medic care o va trata in viitor de complicatii ale acestor manevre (la baieti ati auzit de parafimoza? si exista si necroze, cicatrizari aiurea si complicatii mai urate si greu de tratat... am ales acest exemplu pentru ca este mai usor si mai frecvent intalnit decat cazul opus la fete... tocmai pentru ca e rar si e de preferat un tratament corect medical)
De aceea nu inteleg de ce vreti sa va chinuiti ani si ani de zile copilul cu crema, in speranta ca poate poate se rezolva si ca in alte tari asa se face, in loc sa treaca printr-o operatie care ar rezolva aceasta problema si nu ar mai fi grija ulterior si nici traume.
Stiu, este o mentalitate romaneasca asta - tine de frica de operatii, medici si mai stiu eu ce dar nu mi se pare o idee buna nici pentru copil nici pentru un medic care o va trata in viitor de complicatii ale acestor manevre (la baieti ati auzit de parafimoza? si exista si necroze, cicatrizari aiurea si complicatii mai urate si greu de tratat... am ales acest exemplu pentru ca este mai usor si mai frecvent intalnit decat cazul opus la fete... tocmai pentru ca e rar si e de preferat un tratament corect medical)

In plus, mai sunt tratamente adjuvante pentru a preveni recidiva, sunt creme cu estrogen, de exemplu, dar numai un medic ar putea sa spuna exact acest lucru - pentru ca e o problema de mucoasa si daca nu e tratata cu atentie medical ar putea reveni oricand. si nu puteti sa luati de pe forumuri cine stie ce creme fara recomandarea medicilor ca sa nu intoxicati aiurea copilul.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: labiile lipite coalescenta labiala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: