Fibroadenom mamar

11-01-2013
Florentina1112
Nu este medic/terapeut
Florentina1112
Am 24 de ani si de mai bine de trei ani am un nodul la san. De atunci am urmat tratament alopat (vitamine, Progestogel, antiinflamatoare) mai mult fara niciun efect si tratament fitoterapeut, reusind doar sa incetinesc procesul de crestere.
Mentionez si faptul ca acum doi ani, am fost internta cu anexita si am ovare polichistice, precum si dismenoree ( din cauza dismenoreei aveam dureri ingrozitoare, nu ma puteam ridica din pat, ameteli, dureri la nivelul sanilor si de cateva ori am vomitat in prima zi a menstruatiei. Simptomele premenstuale se declansau cu aproximativ o saptamana inainte si inca de atunci nodulul incepea sa doara mai rau. Acum, de doua luni, cu calmante-Fasconal- am dureri cat de cat la limita suportabilului). Menstruatia - daca are vreo relevanta- o am de la 14 ani si a devenit dureroasa dupa aproape un an si se declanseaza intre 3 saptamani si 3 zile si 4 saptamani( uneori si dupa 4 saptamani).
De vreo 4-5 luni am dureri destul de mari, tot timpul, care iradiaza in umar si in brat, impiedicand desfasurarea unor activitati pana acum simple si normale pt mine).
In urma investigatiilor (consult, ecografie- inca nu am efectuat si o biopsie) mi s-a spus ca ar fi de natura hormonala, insa nu exclud nici faptul de a fi aparut in urma unei lovituri ( in liceu, am cazut la ora de sport, pe burta, si la nici un an am depistat nodulul-atunci, de marimea unei boabe de fasole). Nu am avut sarcini/ avorturi.
Deasemenea mai mentionez faptul ca lucrez in invatamant, intr-o scoala cu multi copii cu probleme de comportament, deci un mediu foarte stresant.

Redau mai jos rezultatul ultimei ecografii de acum 3 luni:

Ex clinic in stg CSI se palpeaza un nodul ferm cu diametrul long de 4/2 cm, mobil neaderent la planurile profunde.
ECOGRAFIE MAMARA: sani adipo-glandulari, cu structura simetrica.
San drt fara noduli dominanti, fara dilatatii ductale, fara distorsiune de arhitectura.
San stg nodulul care se palpeaza in CSI are diametrul de 3/ 1.66 cm, bine delimitat, intarire posterioara, omogenitate, signal periferic. Axile libere.
CL: Fibroadenom mamar san stg.


V-as ruga daca se poate sa-mi spuneti parerea dumneavoastra si cum ma sfatuiti sa procedez mai departe.



Cu sincere multumiri,
2 comentarii
0
12-01-2013, ora 16:43
irinaroxana777
Nu este medic/terapeut
irinaroxana777
Si eu am mastoza fibrochistica de mai multi ani, precum si un fibrom uterin destul de mare, descoperit chiar inainte nasterii fetitei mele care face in curand 9 ani.Vara asta m-am speriat ca s-a modificat ceva la sani(nu-mi mia facusem ecografia de 5 ani)mi-am revenit din spaima, abia dupa ce am facut o sonoelastografie- diferentiaza intre tumori benigne ale sanului si cele maligne- si am primit scorul cel mai bun!si bineinteles markeri tumorali de sange, cel specific de san dar si unul care depisteaza in general cancerul din corp. Multumesc lui Dumnezeu si Maicii Domnului Iisus Hristos ca mi-au iesit si acestia in limite normale. Oricum m-am documentat ceva pe tema asta, pe net, mi-am cumparat si o carte de spe Cancerul la san si am vorbit si cu medici dar si cu paciente tinere si nu numai, afectate de diverse afectiuni ale sanului(benigne sau maligne) si am aflat ca este nevoie sa-mi schimb stilul de viata-cancerul pana sa devina cancer, fie el hormono-dependent cum e cel de uter, ovar, san sau prostata, este o incalcare pe termen lung-ani si zeci de ani de zile- a regulilor de nutritie, somn, relaxare, miscare, vicii ca fumatul alcoolul, viata sexuala dezordonta cu expunere la infectii de tot felu de infectii, candidal, avorturi, etc deocamdata cam atat...Eu una am inceput sa traiesc mai sanatos si am de gand sa monitorizez anula aceste afectiuni, cu increderea deplina ca in ceva timp voi scapa chiar si de aceste chisturi si fibroame...
0
21-01-2013, ora 13:59
rsr
Nu este medic/terapeut
rsr
Si eu am mastoza asta fibrochistica de cativa ani(am acum 49 ani si de 2 ani nu mai am eterul care mi-a fost fibromatos -se pare ca din aceeasi cauza care produce si chisturile fibromatoase-si mi-a fost extirpat) si de fiecare data cand am facut investigatii mi s-au indicat atat ecografia cat si mamografia;acum as avea posibilitatea sa fac elastografia, care am inteles ca nu este deloc invaziva;intrebarea mea ar fi, daca fac elastografia, este suficienta sau trebuie si mamografia ?
As prefera un raspuns de la un medic de specialitate sau de la cineva care are aceeasi situatie ca si mine.
Multumesc !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Viața cu fibroadenom mamar - riscuri, prognostic, evoluție
  •