fibrom uterin-sarcina

13-11-2010
angyca
Nu este medic/terapeut
angyca
Buna. Am 25 de ani, mi-a intarziat ciclu cateva zile, am facut 3 teste, la toate a iesit pozitiv, doar ca linia a doua era putin vizibila. Aseara am fost la gine si mi-a spus ca am fibrom uterin de 60/70 mm. Eu nu am avut nici menstruatie abundenta, nici sangerari in afara de ciclu. Sarcina nu a vazut(mi-a spus sa mai merg peste cateva zile la inca un ecograf). Azi am facut din nou test, a iesit iar pozitiv si a doua linie e clara ca si prima. La gine mi-a spus ca daca sunt insarcinata, va trebui sa ma supravegheze mult, pentru ca nu se stie daca voi mai putea avea si o alta sarcina. Care sunt riscurile daca sunt insarcinata? Voi putea duce sarcina?? Se poate daca sunt insarcinata la cezariana sa fie scos si fibromul??? Daca va fi scos voi mai putea avea copii sau trebuie scos si uteru????
2 comentarii
0
14-11-2010, ora 20:11
simao
Nu este medic/terapeut
simao
Buna!Nu sunt medic, dar, vreau sa te linistesc pana la o parere avizata.De multe ori un fibrom nu te impiedica sa ramai insarcinata si nici sa nu duci cu bine o sarcina la bun sfarsit.Totusi, pe toata durata sarcinii, trebuie sa ai grija si sa le monitorizezi pe amandoua deoarece si fibromul creste in volum odata cu sarcina si dupa da inapoi sau chiar dispare.Am citit undeva ca exista asa numitele fibroame de sarcina.sunt sigura ca esti insarcinata si te felcit.Daca medicul iti facea ecografie transvaginala ti-ar fi putut confirma sarcina de la primul consult.eu iti recomand sa nu te sperii mai mult decat este cazul si mult succes pe toata per. sarcinii.
0
17-01-2011, ora 16:17
vio27
Nu este medic/terapeut
vio27
Buna angyca. si eu sunt o viitoare mamica si am un fibrom uterin de 6cm (inainte de sarcina masura vreo 3 cm) Acum am 26 sapt si am avut o singura data probleme din cauza fibromului (la 4 luni mi s-a deschis colul) de atunci nu mai merg la serviciu. dr meu mi-a spus ca trebuie sa vem mare grija de sarcina asta ca nu se stie daca voi mai avea alta. in legatura cu scoatrea fibromului in timpul cezarienei nu m-am hotarat, dar inclin spre a-l lasa acolo, in pace.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Statinele ar putea reduce riscul de fibrom uterin la femeile cu hiperlipidemie
  • De ce întârzie menstruația?
  • Uter fibromatos - explicații pe înțelesul tuturor
  • Câte zile poate să întârzie ciclul (fără a fi o problemă)
  • Substanțe chimice regăsite în produse comune de consum pot crește riscul de fibrom uterin
  • Un compus din ceaiul verde a avut rezultate promițătoare în tratarea fibroamelor uterine
  • Femeile care stau pe scaun 6 ore zilnic au un risc dublu de fibrom uterin
  •