fibroza pulmonara
Sotia mea a fost diagnosticata initial cu tbc pulmonar miliar cu toate ca sputa nu confirma, dar confirmata in urma examenului histo-patologic prin toraco-tonie cu biopsie pleuro pulmonara.Cu tratament corect efectuat timp de 9(noua) luni (considerandu-se o TBC miliara) in urma diverselor cotroale ulterioare diagnosticul relevat a fost fibroza pulmonara extinsa bilateral de etiologie neprecizata.
CT TORACE NAT.IV
Fata de examinarea precedenta (10.03.2008) se constata:
- Mentinerea cu moderata acsentutre fibrozei pulmondfe perilobulare si
subpleurale apico-bazele bilaterale predominant infrahilar dreapta cu Eonstituirea
unei arii izolate ce circumscrie si insoteste elementele bronsice aferente lobului
mediu.
- Hipertranspmenta circumscrisa cu diarnetru de l, lll cm, inconjursta de fibroza si
leziuni difuze infiltrative dispusa in segmentul posterior LSD.
- Se mentin determinmile micranodulme milime apico-bazale bilaterale, aderentele
pleuro-parenchimatoase in acelasi context cronic.
F ara colectii lichidi ene intrapleurele sau intrapericardice'
Arienopatii crediasiiiiale pi-ezente cu rliarireirui rie '1, 2 cm periaoftic, i, 4 ioja
tsrethy, respectiv hiiare 1, 4 crn cu microcatciticari incluse-
Adenopatii cu diametrul de pana la 1 cmperi-gastric-
Concluzie: Comparativ cu exarninarile anterioare se constata mentinerea leziunilcr de
fbn( cu extinderea fibrozei peribronsice LM si aparitia unei cavitati aerice atbrente
segmentului posterior LSD (reactivare TB?).
CT TORACE NAT.IV
Fata de examinarea precedenta (10.03.2008) se constata:
- Mentinerea cu moderata acsentutre fibrozei pulmondfe perilobulare si
subpleurale apico-bazele bilaterale predominant infrahilar dreapta cu Eonstituirea
unei arii izolate ce circumscrie si insoteste elementele bronsice aferente lobului
mediu.
- Hipertranspmenta circumscrisa cu diarnetru de l, lll cm, inconjursta de fibroza si
leziuni difuze infiltrative dispusa in segmentul posterior LSD.
- Se mentin determinmile micranodulme milime apico-bazale bilaterale, aderentele
pleuro-parenchimatoase in acelasi context cronic.
F ara colectii lichidi ene intrapleurele sau intrapericardice'
Arienopatii crediasiiiiale pi-ezente cu rliarireirui rie '1, 2 cm periaoftic, i, 4 ioja
tsrethy, respectiv hiiare 1, 4 crn cu microcatciticari incluse-
Adenopatii cu diametrul de pana la 1 cmperi-gastric-
Concluzie: Comparativ cu exarninarile anterioare se constata mentinerea leziunilcr de
fbn( cu extinderea fibrozei peribronsice LM si aparitia unei cavitati aerice atbrente
segmentului posterior LSD (reactivare TB?).
1 comentarii
pentru Dr. Marius Uscatu
Referitor la mesajul meu cu fibroza pulmonara, din 08.04.2012, spuneti-mi ce parere aveti si unde ar trebui sa ma adresez.
Referitor la mesajul meu cu fibroza pulmonara, din 08.04.2012, spuneti-mi ce parere aveti si unde ar trebui sa ma adresez.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 5Buna. Am făcut un test de gripa mă poate ajuta cineva cu niste informații
- 2Saliva maronie dimineața
- 0Vreau un diagnostic la rx plamani
- 2Pneumonie interstițială
- 4Pneumonie interstițială
- 1Parere Radiografie la plamani
- 0Unde pot face o scintigrafie ok in Bucuresti?
- 1Aspergilom apical
- 1Procedura CT torace
- 1Radiografie plamanii