Filmele 3D cu ochelari afecteaza ochii?
Rugam sfaturi!Poate multi nu stiu de filmele stereoscopice, dar au mare succese in Cinema.
De cand ma uit la filme 3D pot sa controlez claritatea imagini sau a vedea dublu, o intrebare afecteaza cristalinul prin deformare?
De cand ma uit la filme 3D pot sa controlez claritatea imagini sau a vedea dublu, o intrebare afecteaza cristalinul prin deformare?
3 comentarii
Buna dimineata! Stereoscopia inseamna tehnica prin care se percepe o imagine, tridimensional( se creeaza iluzia de adancime intr-o imagine); o modalitate de a obtine aceasta iluzie de adancime la nivelul creierului, este ca fiecare ochi sa perceapa cate o imagine a aceluiasi obiect din perspective diferite, cu diferente minime;Prin urmare, procesul de percepere tridimensional se produce la nivelul creierului, nu etse implicat cristalinul ( nu este posibil daca nu exista vedere binoculara, ca in strabism );numai bine
multumesc mult!
Anul nou fericit!
Am experimentat mai mult vederea binoculara, prin privirea crucis sau paralela a doua imagini cat si video si poze, poate afecta ochii?
Anul nou fericit!
Am experimentat mai mult vederea binoculara, prin privirea crucis sau paralela a doua imagini cat si video si poze, poate afecta ochii?
Buna dimineata! La multi ani! Din punctul meu de vedere, a vedea filme 3D poate fi un exercitiu ortoptic benefic pentru vederea binoculara la copii la care existe deficiente ale stereopsiei( perceptiei de adancime), ca in strabism. Dar a incerca sa te uiti crucis sau altfel , cred ca este obositor pentru musculatura extraoculara; eu nu recomand asta. Sper sa mai primiti si alte sfaturi. Numai bine
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2de ce se zbate ochiul?
- 8Miopia. De 4 ani port ochelari cu dioptrii
- 6in campul vizual apar: flocoane sub forma de puncte, linii, bastonase, mai opace sau transparente
- 4probleme cu ochii
- 5mamei mele a aparut o pata galbena pe ochi cu vase de sange
- 3mi se bate ochiul
- 1Inflamatie dureroasa la ochi(help)
- 4pierdere temporara a vederii
- 4Mancarime ochi si apoi lacrimare...
- 6lovitura la ochi dupa care nu am mai vazut cu el, iar acum vad in ceata
- 11traumatism la ochiul stang si nu poate ajunge la medic
- 9conjunctivita - vedere in ceata
- 2dupa ce i s-a efectuat perfuzie cu glucoza pt. hidratare, are vederea in ceata
- 2ochi incetosati
- 2Sfat ochi (dubla vedere)
- 3De ce imi simt ochii obositi si simt o arsura in ei?
- 1vedere incetosata
- 1Vad conturul obiectelor privite
- 2Ochii - dureri in spatele capului
Mai multe informații despre: Ochiul tulburarile de vedere
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Miopia
- Astigmatismul
- Sindromul ochi uscat - Kratoconjunctivita sicca
- Dezlipirea de retina
- Lagoftalmia paralitica
- Conjunctivita bacteriana simpla
- Tumorile pleoapelor
- Amaurosis fugax
- Strabismul la copii
- Retinopatia diabetica
- Cristalinul
- Transplant de cornee
- Conjunctiva
- Pleoapele si reflexul de clipire
- Febra faringoconjunctivala
- Oboseala oculară (astenopia acomodativă)
- Heterocromia (ochii de culori diferite)
- Ochiul (analizatorul vizual)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: