Fimoza 16 ani si 10 luni. Interesant.

13-03-2013
Timid
Nu este medic/terapeut
Timid
Salutare.
Dupa cum spune si in titlu, sunt un tanar de aproape 17 ani, care sufera de fimoza.
Am fost la medic, mi-a recomandat operatia. Dar problema sta astfel: Penisul meu in stare 'fleasca' poate fi decalotat complet, insa cand este in erectie nu se poate deloc ( 15-16cm ). Doctorita de familie mi-a recomandat un tratament destul de ciudat pe care il urmez de 3 zile : Spalarea penisului complet, aplicarea cremei Betadine ( dezinfectant ), astept vreo ora sa intre in piele, apoi aplicarea unui unguent Crema de galbenele ( cica inmoaie pielea.. ceva de genul ).
Este bun tratamentul ? Ma gandesc sa-l urmez 1-2 saptamani sa vad daca exista vreo schimbare, daca se largeste preputul, daca se inmoaie, si daca nu merge, operatie si gata. A mai avut cineva de aface cu asa ceva ?
Posibili pacienti, doctori. Oricine cu experiente si cunostinta va rog sa imi impartasiti opiniile voastre. Multumesc mult !!

As vrea sa spun celorlalti adolescenti cu probleme de genul fimoza sau parafimoza, luati-va inima in dinti si spuneti-i unui parinte sa mearga cu voi la doctor, mi-a luat un an aproape sa-i spun mamei de aceasta problema pe care o consideram rusinoasa. Dupa ce i-am zis am stat si m-am gandit cat de prost am putut sa fiu ca am asteptat atat, se putea ajunge si mai rau. Si bineinteles a discutat cu mine foarte ok.

Stima.
4 comentarii
0
13-03-2013, ora 20:21
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Buna, multi baieti se confrunta cu aceasta problema, care, de obicei, se rezolva chirurgical, inca din frageda pruncie. De ce? Pentru ca se reface mult mai repede tesutul si vindecarea este mult mai "usoara", ca sa zic asa. Eu zic sa mergi la medic, intre preput si gland se vor aduna mereu "reziduurile" glandelor sebacee plus transpiratie plus ca nu-ti poti face igiena corespunzator, aceste lucruri ducand la o predispozitie catre infectii prin acumularea unui numar foarte mare de bacterii in acel spatiu. Sa-ti zic cum a procedat sor'mea: la primul copil, cand avea vreo 6 luni, facuse o iritatie acolo, cu usturimi si acumulare grosiera de "reziduuri" plus bacterii, drept pentru care a fost sfatuita de medic sa-l opereze sau sa incerce sa-i decaloteze complet penisul. Sor'mea, dupa baie, i-a luat penisul intre 2 degete si cu o miscare brutala i-a decalotat complet. Nu-ti imaginezi ce-a iesit de acolo!!!! Iti dai seama ca l-a durut un pic, dar intr-o saptamana era ca nou. La al doi-lea, a optat pentru operatie si la fel, s-a refacut repede, cu o usoara spre medie jena la urinare, in primele zile de dupa interventie. Ei erau foarte mici pe atunci, tu esti barbat in toata firea, doar n-o sa-ti fie teama de asa ceva. Poti sa incerci singur dar eu zic ca e un pic riscant, mai bine lasi un medic sa se ocupe. Nu-i operatie grea, cu oricate creme ti-ai da, nu se va intampla nimic daca nu actionezi chirurgical. Stii? Am intrebat odata niste turci care e faza cu circumcizia la ei. Eu credeam ca e ceva religios dar mi-au zis ca e pentru igiena si sanatatea penisului. O idee foarte buna, mai ales ca din acele preputuri excizate se poate face, mai nou, piele artificiala folosita cu succes in transplant, pentru bolnavii care au suferit arsuri grave si foarte grave.
0
14-03-2013, ora 11:02
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Trebuie sa faci operatia, este singura metoda de a scapa de fimoza.
0
14-03-2013, ora 13:58
Timid
Nu este medic/terapeut
Timid
@Ionyssa : Multumesc pentru raspuns, dar.. eu am 16 ani si abia acum mi-a venit mintea la cap. Scrie pe mai multe forumuri ca exista creme cu steroizi sau ceva de genul, pentru largirea preputului. Fiindca, mentionez din nou, la mine in stare fleasca (moale) se poate decalota, insa cand este in erectie nu se poate deloc.
@Otilia : Multumesc pentru raspuns, insa daca esti atat de sigura inseamna ca esti informata in acest domeniu. Imi poti recomanda o crema ? Logic daca o iei, orice om incearca mai intai o crema inainte sa-si bage bisturiul in 'treaba' :).
Stima.
0
16-03-2013, ora 10:49
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Din pacate Timid nu am habar de nicio crema, fimoza se rezolva prin operatie simplu si rapid, poti incerca tratamentul medicului de familie, sper sa dea rezultate.
De regula fimoza se opereaza la o varsta frageda insa multi parinti nu merg la medic cu copilul si evita operatia desi nu e o operatie riscanta si se practica de foarte mult timp. Nu trebuie sa iti fie teama.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Imposibilitatea decalotării penisului
  • Trăirile pozitive din adolescență pot influența sănătatea și starea de bine la maturitate
  •