fistula perianala

02-01-2014
sv1964
Nu este medic/terapeut
sv1964
Sotul meu a facut o rectoscopie i i s-a depistat o fistula perianala, cat de grav este, se poate trata prin medicamente sau numai cu operatie.daca i se face operatie am inteles ca se vindeca greu si poate recidiva..va rog cateva sfaturi.el a mai fost operat in sept.2013 si de un abces.la fund pe fesa inauntru langa anus...
13 comentarii
0
03-01-2014, ora 18:44
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Fistula anala poate aparea dupa un abces rectal care perforeaza. Se produce o comunicare intre canalul anal si suprafata tegumentului. In situatia descrisa de dumneavoastra si tinand cont de antecedentele sotului, consider ca cea mai inteligenta atitudine este sa ascultati de recomandarile chirurgului. Alte variante pot intarzia rezolvarea problemei si pot duce chiar la complicatii. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
03-01-2014, ora 20:24
sv1964
Nu este medic/terapeut
sv1964
Multumesc ptr raspuns.
0
26-02-2015, ora 19:54
myshi
Nu este medic/terapeut
myshi
Pentru a interveni cu tratament asupra fistulei anale/perianale, care dintre metodele consacrate sunt mai eficiente, mai usor de suportat[financiar si fizico-emotional], dar cu un procentaj mai mare de reusita! Va rog, , scoateti-ma " din ceata, pt ca am suferinta, , la purtaTOR"de cca sase ani.Multumesc f mult si sa fim sanatosi!
0
12-03-2015, ora 15:07
marian o
Nu este medic/terapeut
marian o
pentru cei care sufera de fistula perianala, doresc sa ajut cu urmatoarele precizari.Eu am fost operat de curand la clinica med life, o clinica serioasa, insa eu am cautat medicul.Dr-ul se numeste Ghenea Adrian(caruia ii multumesc si pe aceasta cale), este un adevarat profesionist, un om deosebit care iti insufla incredere sa poti trece peste aceste momente.interventia chirurgicala care se pare este singura care poate rezolva problema se desfasoara cu anestezie si practic nu simti nimic.
Dupa operatie domnul doctor Ghenea Adrian te monitorizeaza si iti face cele mai bune recomandari.eu dupa ce citisem pe diverse forumuri eram speriat de aceasta recuperare postoperatorie.Vreau sa va dau un sfat si sa mergeti la acest medic sa nu aplecati urechea la tot felul de informatii din diverse surse, doctorul iti spune despre ce este vorba.pentru orice informatii care va pot ajuta va stau la dispozitie.
0
04-09-2015, ora 13:09
lungu bt
Nu este medic/terapeut
lungu bt
Buna ziua. am o problema medicala de ceva timp(ani), abces perianal urmat de formarea unei fistole.am fost operat(ligatura) dar tot a continuat sa am acele secretii iar incizia post operatorie nu s-a inchis nici pana in momentul de fata. mentionez ca am avut mai multe abcese in diferite zone si tot de atatea ori am fost operat, am urmat tratamente cu antibiotice pana am inceput sa fiu alergic la unele si flora intestinala este 'terminata'. cum pot scapa de aceste complicatii?
0
06-03-2016, ora 21:14
Nicu79
Nu este medic/terapeut
Nicu79
M-am vindecat de fistula perianala luand in fiecare zi cate 2 linguri de bitter suedez intr-o cana de ceai de musetel, dimineata inainte de masa si seara inainte de culcare dar efectul cel mai bun l-au avut probabil compresele cu decoct de coada calului tinute pe locul cu pricina in timpul noptii. Dupa 4-5 zile s-au diminuat "scurgerile" jenante prin mirosul lor iar dupa vreo 10 zile orificiul de evacuare a scurgerilor s-a retras si s-a inchis. Sunt barbat la 37 de ani si nu am alte probleme medicale. La mine a mers, am scapat de o operatie ce ar fi manacat timp si bani, va urez succes!
0
24-03-2016, ora 19:07
Brichi
Nu este medic/terapeut
Brichi
Nu fac reclama dar înainte de a va opera de fistula perianala încercați mierea manuka.Eu am mâncat 12 borcanele umf18+ si am folosit local o crema de la ei.Dupa trei ani de controale in care auzeam fistula oarba si trebuie sa așteptam sa se facă abces din nou(perioada in care din doua saptamâni una cu comprese sterile sa nu murdăresc lenjeria) au trecut doi ani fără sa mai am probleme.Si in trei ani am încercat multe tratamente naturiste.E scumpă dar si cu operația ajungeți tot acolo.
0
24-04-2016, ora 20:42
irene40
Nu este medic/terapeut
irene40
Buna seara!Va rog sa precizati de unde se poate procura acest tip de miere si ce fel de crema ati folosit.
Eu sunt interesata intrucat in urma cu 5 saptamani am fost operata de abces perianal care inca nu s-a vindecat.La un moment dat parea ca evolueaza bine, dar in ultima vreme a inceput sa-mi supureze un lichid care nu miroase urat, dar este puroi, bineinteles.Medicul mi-a prescris un alt antibiotic(ciprofloxacin), in speranta ca nu va dezvolta fistula, asa cum mi-a transmis ca e posibil, la sfarsitul saptamanii trecute.Mi-e foarte teama sa nu ajung din nou la operatie...Va rog sa ma ajutati cu orice fel de informatie referitoare la acest subiect !
Va multumesc !
0
25-04-2016, ora 07:33
Brichi
Nu este medic/terapeut
Brichi
Crema meloderm UMf 15+ mierea o comandam de la cineva de la Piatra Neamț dar nu mai aduce.Cautati pe net de preferat borcanelul maro cu capac albastru.Am mai luat de la Plafar in alt ambalaj dar nu cred ca e originala.
0
16-05-2016, ora 21:54
irene40
Nu este medic/terapeut
irene40
Buna seara.Revin pe acelasi subiect, abcesul perianal, operat.Au trecut doua luni de cand am fost operata, dar inca mai am niste mici scurgeri de puroi pe pansament.Incizia pare ca s-a inchis, dar probabil mai are un mic orificiu, din moment ce inca mai secreta acel lichid alb-galbui si ma mai jeneaza din cand in cand.Continui cu pansamente cu betadina, conform prescriptiilor medicului curant.Am respectat cu sfintenie tratamentul si sfaturile dumnealui.Mentionez ca nu am alte probleme de sanatate si sunt in varsta de 40 de ani.Nu sunt fumatoare si nici nu consum alcool.
E posibil sa dezvolte fistula?Tare mi-e teama sa nu ajung din nou la operatie.Ma ingrijoreaza ca a trecut atata timp si inca nu sunt recuperata complet.Va rog sa ma ajutati cu orice informatie, referitor la problema mea !
Va multumesc anticipat !
0
05-01-2018, ora 11:24
BogdanC21
Nu este medic/terapeut
BogdanC21
Salutare,
Eu am fost diagnosticat cu multiple fistule perianale si abcese, la un RMN cu substanta de contrast s-au evidentiat si "2 fine traiecte fistuloase intersfincteriene posterioare
drepte cu originea la ora 6-7 (decubit dorsal), joase, cu grosimea de 2-3
mm, orientate spre posterior, care depasesc posterior si inferior
portiunile distale ale sfincterelor anale externe si comunica cu abcesele
ischio-anale paramediene adiacente liniei interfesiere."

Dupa ce-am facut analize de laborator pentru secretia purulenta la rezultate s-a gasit stafilococ auriu, streptoc agalactiae si klebsiela pneumoniae care erau destul de sensibile la antibiotice, 3 saptamani de zile am urmat un tratament cu 2 antibiotice si situatia s-a mai ameliorat dar dupa ce-am terminat cu antibioticele acum iar supureaza.
Am facut si colonoscopie totala dar nu s-a gasit nici un semn de boala Crohn.
Intrebarea mea este: a mai avut cineva asa ceva? ma gandesc ca dupa antibiotic singura sursa de "infectie" pe care o mai am vine tot dispre anus prin cele 2 traiecte fistuloase dar pentru o recuperare completa trebuiesc inchise toate fistulele sau cum imi spune logica mea doar cele 2 dinspre anus?
Am refacut analizele si nu s-a mai dezvoltat flora bacteriana patogena.
A facut cineva cultura anaeroba din secretia purulenta?
Multumesc
0
27-04-2019, ora 20:36
monona
Nu este medic/terapeut
monona
Sotul s-a operat acum cateva zile de o fistula anala si totusi nu se simte foarte bime, mai ales dupa ce aplicam pansamentul cu betadina.Oare sunt normale acele usturimi si dureri pe care le resimte cam puternic, netrecand uneori nici cu Nurofen sau algocalmin?Ce sfaturi ne puteti da pentru o recuperare cat mai usoara?
0
16-08-2019, ora 19:31
JustME19
Nu este medic/terapeut
JustME19
Salutare, colegi de suferinta! Am fost operat acum 9 zile pentru o fistula si un abces la domnul doctor Sorin si sunt ok. Doar ca atunci cand imi schimb pansamenetul observ mereu pe el substanta aceea gelatinoasa/verzuie-galbena si uneori putin sange. Voi cat timp ati mai avut scurgeti pe pansament dupa operatie? Sanatate maxima tuturor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fistula anală și perianală
  •