Fistula pilonidala poate recidiva?

03-09-2021
85diana
Nu este medic/terapeut
85diana
Bună ziua tuturor!
Am fost operata acum 6 luni de fistula pilonidala. De ceva timp am inceput sa am dureri, care m-au pus un pic pe gânduri! Durerea nu persista dar este foarte intensa. Credeți că este un semn de recidivare ? Mulțumesc!
3 comentarii
1
03-09-2021, ora 21:59
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Chirurgie generala, Tîrgu-Mures
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Buna seara. Da, fistula perianala poate recidiva. La fel si boala pilonidala. Din intrebarea dvs nu e clar care exact este diagnosticul pentru care ati fost operata. Trebuie urmarita evolutia in timp, daca durerile persista si / sau apar secretii va recomand sa consultati un chirurg.
0
03-09-2021, ora 23:01
85diana
Nu este medic/terapeut
85diana
Pe fișa de externare acesta era diagnosticul, fistulă pilonidala.
Am avut un furunc timp de 2 ani, care se inflama și se spărgea singur.Am folosit toate timpurile de creme pentru a se vindeca, chiar și antibiotic, dar se vindeca pentru un scurt timp și din nou se inflama!
Am fost operata cu anestezie rahidiană, operația a fost lăsată o parte deschisă și o parte cusută (pentru că era destul de mare). Partea deschisă a fost lăsată să se vindece singura din interior spre exterior, cu pansare și spălare zilnica, dar și control la domnul doctor de 2 ori pe săptămână.
Operația s-au închis de tot după aproape 6 săptămânii. Când deja am revenit la locul de munca, unde stau numai în picioare!
Iar de ceva timp am început să am dureri, care m-au pus un pic pe gânduri. Durerile sunt ca niste înțepături foarte puternice, care efectiv mă blochează in acel moment, operația este culoare roșie iar pielea este foarte sensibila din jurul ei!
Secreți nu am avut până în acest moment!
Vă mulțumesc!
0
05-09-2021, ora 12:30
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Din ce descrieti, e posibil sa recidiveze ( operația este culoare roșie iar pielea este foarte sensibila din jurul ei! ).
Incercati sa tineti local prisnite umede si reci ( comprese imbibate cu ceai de musetel si alcool saniatar ) cat mai des.
Daca scade inflamatia e i regula.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: