Flora bacteriana mixta ?! Un sfat, va rog.
Va rog sa-mi dati un sfat legat de rezultatele analizelor. Am dureri in zona inferioara a abodomenului si usturimi la urinat cu caracter periodic, mai ales cand e rece afara. Am fost la medicul ginecolog, mi-a facut controlul si totul a iesit ok. Mi-a recomandat sa fac si o urocultura si un examen de urina. Rezultate sunt: sediment: relativ frecvente celule epiteliale plate, rara flora microbiana, rare levuri. Urocultura: 20000 germ/ ml - flora bacteriana mixta. Ce inseamna mai exact asta/ ce tratament trebuie urmat?
1 comentarii
Prezentati simptome de infectie urinara, insa rezultatul uroculturii este neconcludent, nu se poate cuantifica deoarece in cultura au cresut mai multe specii bacteriene.
Sunt doua posibilitati: ori urina a fost contaminata cu bacterii din vecinatatea uretrei si atunci trebuie repetata urocultura cu respectarea stricta a modului de recoltare: dimineata dupa igiena locala si uscare recoltati urina din mijlocul jetului fara a atinge tegumentul din zona; ori este vorba de o infectie cu un agent care determina simptome chiar daca este in cantitate mai mica < 100000 UFC/ml (candida, stafilococi). Si in acest caz e nevoie de tratament.
Sunt doua posibilitati: ori urina a fost contaminata cu bacterii din vecinatatea uretrei si atunci trebuie repetata urocultura cu respectarea stricta a modului de recoltare: dimineata dupa igiena locala si uscare recoltati urina din mijlocul jetului fara a atinge tegumentul din zona; ori este vorba de o infectie cu un agent care determina simptome chiar daca este in cantitate mai mica < 100000 UFC/ml (candida, stafilococi). Si in acest caz e nevoie de tratament.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Ac celule gastrice
- 4Analize medicale usor crescute
- 2Hemoleucograma proasta după transfuzie sânge și plasma
- 2Fier cu valoare de 27, 45 umo/l, iar limitele intre 5, 4 și 18, 6, fetita de 10 ani
- 1Igm crescut
- 0Rezultate analize
- 1Analize medicale
- 1VSH și PCR marit
- 1Rezultate biopsii endoscopie si colonoscopie
- 1interstitiu pulmonar accentuat bilateral?