Fondul de ten

20-11-2009
H_L
Nu este medic/terapeut
H_L
Vreau sa cunosc si eu parerea unui medic dermatolog cu privire la fondul de ten. Ne poate el strica pielea sau poate sa o imbatraneasca chiar si daca este de cea mai buna calitate(i.e. dior, channel etc).
Cei care sunt in domeniul frumusetii spun ca ar fi adjuvant, prin faptul ca are antioxidant, sph si hidrateaza sau absoare sebumul.

Multumesc (Elena 26 ani)
10 comentarii
0
20-11-2009, ora 19:06
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Fondul de ten, indiferent de calitatea lui, produce (dependent de cantitatea administrată, tipul de piele şi intervalul de timp în care a fost uzat) aşa numita stare de irespirabilitate cutanată. Nu-i permite analizatorului cutanat (pielii) să respire corect. Pielea devine "asmatiformă", şi când trece de acest stadiu, se declanşează chiar şi un proces în lanţ, comedogenic, chiar dacă produsul are profil non-comedogenic (produce punte negre sau albe). În plus, majoritatea fondurilor de ten distrug sau labilizează stratul hidro-lipidic de apărare al pielii, şi destabilizează chiar şi ph-ul de 5, 4-5, 5! Predispun pielea la erupţii acneice!!!

Este adjuvant, absoarbe sebumul, hidratează etc. etc. etc., dar este dăunător subtil. Pe o perioadă scurtă de timp nu veţi observa daune semnificative, dar...mă rog, decizia vă aparţine!...Organizaţia Greenpeace avertizează asupra faptului că, în 99% din fondurile de ten ale marilor companii, cele mai mult decât prestigioase, există substanţe extrem de toxice, care au efecte dezastruoase asupra întregului organism!

Toate cele bune!


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
21-11-2009, ora 08:47
H_L
Nu este medic/terapeut
H_L
Mulrumesc, am vrut sa ma documentez, ca sa stiu exact. Eu nu folosesc fondul de ten si vroiam sa stiu daca aduce vreun avantaj. Deci cel mai corect este sa nu te dai cu nimic pe fata :).
Dar cu ce sa ne ingrijim fata? Poate si demachiantele contin chimicale :-s
0
21-11-2009, ora 18:24
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Toate au, aşa este!
Există şi produse organice, documentaţi-vă cu privire la calităţile şi beneficiile acestora...apa minerală este foarte bună pentru ten - tonifică, conferă fermitate, este astringentă (reduce secreţiile excesive de sebum), remineralizează etc.

Toate cele bune;)
0
25-03-2011, ora 23:49
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Draga H L
Folosesc fond de ten de mai bine de 10 ani.
Nu am nici un cos (unul singur iese inainte de ciclu in acelasi loc), nu am riduri, pielea fetei e intinsa si curata. Am 31 de ani
Eu nu ma pot lipsi de acest produs. Mi se potriveste unul de la vichy- Aerateint. Sunt foarte incantata de el - ar mai fi cel de la maybelline Stay 24 pe care il folosesc cand calatoresc sau stau la soare
E important sa te demachiezi bine seara, sa iti ingrijesti tenul cu o crema hidratanta si sa folosesti mereu factor de protectie
Nu uita ca tenul tau si daca nu pui nimic pe el e in permanenta agresat de smog, gaze, alte substante din natura.numai daca nu cumva traiesti in Nepal ca sa respire bine ;)
0
26-03-2011, ora 06:50
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
" numai daca nu cumva traiesti in Nepal ca sa respire bine ;) "
- :)))))
0
26-03-2011, ora 13:10
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Da Nick asa e din pacate :)))), acum depinde din ce punct de vedere privesti - si teoria ta cu respiratul e valabila dar totusi o femeie trebuie sa se ingrijeasca si sa arate bine cand e vremea...Degeaba nu te dai cu nimic, la 40 de ani tot iti apar riduri iar la 50 te rogi sa-ti mai apara un cos pe undeva - semn ca hormonal mai esti capabila de miracole :))))

Voi barbatii sunteti mai castigati la capitolul frumusete :)
0
26-03-2011, ora 19:11
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

" si teoria ta cu respiratul e valabila "
- Din păcate sau din fericire, NU, nu este teoria mea, ci este teoria unor dermatologi americani care au făcut studii serioase, atât in vivo, cât şi in vitro. Aşa s-a putut demonstra faptul că unele fonduri de ten au până şi efect teratogen asupra pielii unor persoane, adică pot produce malformaţii celulare în epidermă. Respectivele fonduri de ten sunt unele dintre cele mai prestigioase!
Fiecare femeie este liberă să îşi aplice sau nu fond de ten, eu doar mi-am făcut datoria să scriu ce am citit. Mai nou, din păcate, şi bărbaţii folosesc fond de ten, iar acest fapt este culmea " masculinităţii ".
Trăim într-o lume care a devenit " topsy turvy ", ca să nu spun...; din cauza inovaţiei!
_

" Voi barbatii sunteti mai castigati la capitolul frumusete :) "
- Evident că da! :))))) Mulţumesc pentru confirmare! ♥♥♥
_

Numai bine,
Nick
0
26-03-2011, ora 22:47
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Nick, in aceeasi masura in care acei dermatologi au "probat" faptul ca fondul de ten ar avea efecte nocive, pot si eu sa aduc alte studii ale unor dermatologi si oameni de stiinta care au "probat" ca de fapt acesta protejeaza pielea. Cat despre respirat, crede-ma, pielea "respira " suficient de bine ca doar vorbim de fatada unei case pe care o dai cu var.
Sunt de acord ca nu toate produsele sunt bune si da, pot fi firme de prestigiu care scot creme nocive sau care dau reactii adverse. Dar fiecare femeie trebuie sa fie suficient de desteapta incat sa descopere ce i se potriveste. Nu degeaba se spune despre noi ca avem "al saselea simt". sau al saptelea ;)
0
26-03-2011, ora 22:48
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Undeva lipseste un "nu" dar cred ca iti dai seama unde :)
O seara frumoasa
0
28-03-2011, ora 07:23
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

În calitate de membru al CCHR (Citizens Commission on Human Rights) am avut, am şi voi mai avea acces la unele informaţii extrem de preţioase, atât de preţioase încât sunt "ascunse" de marile concerne care guvernează industria farmaceutică şi parafarmaceutică, incluzând în ea şi domeniul vast sub egida căruia se fabrică produsele cosmetice şi nu numai.
Eh, nici nu vă imaginaţi cu ce cocktail cancerigen vă daţi pe faţă! La fel, desigur, nu vă imaginaţi câte "studii" sunt plătite cu zeci şi sute de milioane de dolari. Studii mincioase care sunt "fabricate" în favoarea unor produse total nocive, produsele respective, prin intervenţii mafiote, că altfel nu pot spune, fiind catalogate benefice şi total aflate în sfera inocuităţii, deşi ele... Şi ce frumos sunt păcălite femeile; atât de păcălite încât nu ştiu că fondul de ten asigură organismului lor o sursă aproape zilnică de substanţe care în timp le afectează până şi gradul de feminitate (parabenii din fondul de ten, şi nu numai, dezechilibrează sistemul hormonal!), şi le predispune infertilitate şi menopauză prematură; că rujul le aduce un aport anual de 1 kg de substanţe datorită cărora le creşte riscul cu până la 40-60% de a face cancer de limbă, faringe, esofag şi nu numai; ş.a.m.d. Interesant, nu? :(

_
" Nu degeaba se spune despre noi ca avem "al saselea simt". sau al saptelea ;) "
- NU există al şaselea simţ, nici la propriu, nici la figurat. Există doar 5 simţuri, iar când unul dintre ele se hiperdezvoltă, persoana care beneficiază de hiperdezvoltarea respectivă începe să experiementeze senzaţii pe care nu le-a mai experimentat, adică să aibă clarvedere, claraudiţie, intuiţie exactă etc., fapt pentru care consideră eronat că posedă un alt simţ, când de fapt posedă doar o hipertrofie a unuia dintre cele 5 simţuri constituţionale.
_

Mă rog...; eu mi-am încheiat "pledoaria" împotriva fondului de ten! :)
Katyella, sunteţi liberă să credeţi şi să faceţi ce şi cum doriţi.


Cu tot respectul,
Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alegerea machiajului potrivit
  • Estetica feței
  •