Fractura de bazin cu picior traumatizat

17-07-2009
artemis_2009
Nu este medic/terapeut
artemis_2009
Buna ziua,

As vrea sa stiu unde este o clinica de ortopedie buna, de stat sau particulara, in tara noastra.

Prietenul meu a avut un accident rutier, in urma caruia a fost diagnosticat cu o fractura deschisa, la bazin pe partea stanga si picior traumatizat (paralizat).

Momentan este in Ungaria, la clinica din Nyreghaza, unde a fost internat si operat de urgenta in urma accidentului. Am vrea sa-l aducem in tara, insa la o clinica de ortopedie care are specialisti pt bazin. Momentan i s-a pus un stabilizator (niste, , antenute" metalice in exterior) care ii fixeaza si imobilizeaza bazinul, insa am inteles ca va avea nevoie de o operatie de reconstuire a unui os din spate care a fost, , spart" si de terapie pt a putea merge si a reinvia nervi piciorului si bazinului care au fost afectati.

Imi cer scuze ca diagnosticul este foarte general, insa e tot ceea ce ni s-a spus pentru moment, si vrem sa gasim ceva clinica in tara. Noi suntem din Baia Mare, insa aici am inteles ca nu sunt foarte specializati pe bazin.

Multumesc anticipat pt raspuns!
4 comentarii
0
18-07-2009, ora 21:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
De ce nu continuati tratamentul acolo?
Daca este netransportabil sau daca operatia nu se poate face in Romania (cu mare probabilitate), puteti apela la formularul E112.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
20-07-2009, ora 18:21
artemis_2009
Nu este medic/terapeut
artemis_2009
Multumesc pt raspuns!

Nu a fost alegerea noastra sa-l aducem in tara, medicii maghiari ne-au spus ca e transportabil si putem sa-l aducem la o clinica buna in tara noastra.

Operatia am inteles ca se va face peste o perioada, dupa ce se va inchide rana, iar acum are nevoie de repaus (ca cele 3 oase sa se fixeze natural la loc) si de supraveghere medicala. Din cauza ranii, mai face febra, destul de mare.

Operatia si noi am prefera sa fie in Ungaria, doar ca ei ziceau ca nu are rost sa stea acolo 1-2 luni in repaus, ca ne va costa destul de mult, desi nu ne-au dat un pret concret. Ei ne-au sugerat, sa-l ducem acasa, asta o sa fie in Cluj, iar cand o sa fie operatia il putem duce, daca nu gasim in tara un specialist si dotarile necesare, tot la ei.

M-am uitat peste acel formular E112, din cate am vazut eu e doar pt operatii/interventii care nu se pot face in tara, si se deconteaza ~70%... deci cred ca nu si pt acel, , repaus" de care zic medicii.

Cu stima.
0
21-07-2009, ora 07:50
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Atitudinea este perfect rezonabila.
E112 deconteaza 100%, singura problema este redactarea raportului medical al starii actuale.
Contactati-ma in privat, pe mail (il aveti cand dati click pe numele meu).
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
24-06-2019, ora 23:53
Anku80
Nu este medic/terapeut
Anku80
Bună ziua,
As dori daca puteti sa mi recomandați o clinică de recuperare pentru o persoana care a suferit de triplă fractura a bazinului, în urma unui accident rutier. Precizez ca operația a avut loc în Miskolc (Ungaria ), unde a fost spitalizat 5 saptamani, timp în care bazinul i a fost imobilizat cu un corset metalic.In momentul de față, medicul dorește să l trimita in tara, pt a urma ședințele de fizioterapie.Transportul bolnavului se va face cu ambulanța, însă problema mea este cea legată de identificarea unei clinici de recuperare, care sa i ofere serviciile medicale necesare.Precizez ca locuim in jud. Maramureș. Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul