fractura incheietura mana stanga
Buna ziua!!
Acum 2 zile am alunecat si m-am ales, dupa cum scrie pe diagnostic, cu o fractura de radius inferior cu deplasare la mana stanga(asa am tradus pe net).Am fost la urgenta la un spital in Olanda, unde mi-au spus ca nu necesita operatie, dar durata de recuperare este undeva intre 6-10 sapt.Intrebarea mea este, daca pot face ceva sa scurtez perioada de recuperare, sau daca dupa 6 sapt voi putea folosi mana stanga aprox la fel ca inainte.Osul mi-a fost tras la loc, si acum port un gips pana la cot.Mi s-a spus ca dupa 10 zile sa merg din nou sa fac o radiografie si sa-mi puna un gips nou.
Va multumesc!!!
Acum 2 zile am alunecat si m-am ales, dupa cum scrie pe diagnostic, cu o fractura de radius inferior cu deplasare la mana stanga(asa am tradus pe net).Am fost la urgenta la un spital in Olanda, unde mi-au spus ca nu necesita operatie, dar durata de recuperare este undeva intre 6-10 sapt.Intrebarea mea este, daca pot face ceva sa scurtez perioada de recuperare, sau daca dupa 6 sapt voi putea folosi mana stanga aprox la fel ca inainte.Osul mi-a fost tras la loc, si acum port un gips pana la cot.Mi s-a spus ca dupa 10 zile sa merg din nou sa fac o radiografie si sa-mi puna un gips nou.
Va multumesc!!!
2 comentarii
din pacate la adulti, daca se alege tratamentul conzervativ, ea consta in 6 saptamani ghips plus 2-4 saptamani recuperare. daca se alege operatia cu placa cu angulatie stabila, si se reuseste o osteosinteza stabila, atunci nu aveti nevoie de ghips si vindecarea se scurteaza insa sia asa cel putin 6 saptamani nu aveti voie sa faceti munca fizica cu mana respectiva
Speram, dar vad ca nu sunt alte variante.
Va multumesc mult pt raspuns.
Va multumesc mult pt raspuns.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 3Interpretare Radiografie si CT Glezna Stanga cu concluzie Fractura Trimaleolara
- 0Clavicula - Disjunctie acromo-claviculara, fractura distala 1/3
- 3Chist sinovial in talpa
- 0Proteza genunchi
- 1Fractura Calcaneu
- 2Formatiune osoasa care ma deranjeaza la mers, pe laterala externa la laba picior
- 2Scoaterea materialului de osteosinteza- fractura de platou Schatzker VI
- 1Fractura ischio pubiana cu deplasare
- 1Rog părere la aceasta radiografie după operație
- 3Fractura humerus