Fractura parcelara cap metatarsian II picior drept cu deplasare - operatie?
Am alunecat pe scari si in urma radiografiei diagnosticul a fost de fractura parcelara cap metatarsian II cu deplasare, piciorul mi-a fost imobilizat cu atela gipsata si mi s-a recomandat operatie de urgenta pentru fixarea bucatii desprinse. Alt medic a considerat ca nu este necesara interventia chirurgicala. Asadar nu stiu daca este necesara operatia sau nu?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Multumesc anticipat pentru raspuns!
1 comentarii
Buna ziua!
Este imposibil de elaborat o decizie in absenta datelor elementare (analiza clinica, radiografie), insa operatia nu va rezolva nimic, ba chiar va agrava situatia actuala.
Este posibila existenta maladiei Freiberg, revelata actualmente prin traumatismul actual. In aceasta situatie tratamentul este profund diferit.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Este imposibil de elaborat o decizie in absenta datelor elementare (analiza clinica, radiografie), insa operatia nu va rezolva nimic, ba chiar va agrava situatia actuala.
Este posibila existenta maladiei Freiberg, revelata actualmente prin traumatismul actual. In aceasta situatie tratamentul este profund diferit.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 3Chist sinovial in talpa
- 0Proteza genunchi
- 1Fractura Calcaneu
- 2Formatiune osoasa care ma deranjeaza la mers, pe laterala externa la laba picior
- 2Scoaterea materialului de osteosinteza- fractura de platou Schatzker VI
- 1Fractura ischio pubiana cu deplasare
- 1Rog părere la aceasta radiografie după operație
- 3Fractura humerus
- 3Rezultat RMN după vindecare NACF bilateral
- 2Fractura humerus in accident + pareza nerv radial post operatorie