Fractură platou tibial

13-03-2017
Buldozer
Nu este medic/terapeut
Buldozer
Buna ziua în luna octombrie anul trecut am suferit o fractură de platou tibial cu înfundare in nemernicia mea am refuzat operația acum pot sa merg dar am instabilitate in picior nu pot sa fug am înțeles că nu am voie să fac exerciții de forță în el semigenoflexiuni sau altceva de genul. Am înțeles că nu se mai poate opera și acum trebuie sa astept durerile și apoi singura șansă proteză de genunchi. Ce pot face până la proteză? Ce exerciții m-ar ajuta sa recapăt mai mult forța musculară sau ceva sa lungesc cat mai mult perioada până la proteză?
3 comentarii
0
13-03-2017, ora 15:29
Kinetoterapeut Ana Florescu
Recuperare, medicina fizica si balneologie, Bucuresti sect 3
Kinetoterapeut Ana Florescu
Buna ziua,
Cu siguranta e nevoie de o evaluare obiectiva (consult), de un bilant articular si muscular si abia dupa aceea, pe baza recomandarilor ortopedului care v-a consultat se pot stabili obiective de crestere a tonusului musculaturii coapsei si gambei, de crestere a amplitudinii articulare, de refacere a stabilitatii, de reeducare a mersului si de cresterea stabilitatii pe membrul inferior opus (pe celalalt picior). E important de stiut varsta, inaltimea, greutatea, gradul de antrenament si tipul de efort pe care il faceti uzual.

Multa sanatate!
A Florescu
0
13-03-2017, ora 17:20
Buldozer
Nu este medic/terapeut
Buldozer
Mulțumesc ptr răspuns am 46 ani 1.83 și 90 kg înainte am mers f.mult pe jos am stat mult in picioare efort prelungit după cum v-am spus ultimul ortoped care m-am consultat și unul chiar bun mi-a spus că nu prea mai e nimic de făcut chirurgical dar nu am primit prea multe informații despre ce trebuie sa fac in continuare adica exerciții sau altceva mi s-a recomandat bicicleta și îndreptări de picior la marginea patului sau din culcat ridicarea la 45 grade cu menținere 10 secunde
0
13-03-2017, ora 18:46
Kinetoterapeut Ana Florescu
Recuperare, medicina fizica si balneologie, Bucuresti sect 3
Kinetoterapeut Ana Florescu
Cred ca fizioterapia va presupune ceva mai mult de atat. E de recomandat sa fie analizate toate datele si cu siguranta se poate lucra pe masa musculara si pe articulatie. Cautati un centru bun de fizioterapie si un doctor de reabilitare care sa va stabileasca un plan terapeutic.
Succes! :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.