Fractura sau...?

25-07-2012
danielamrr
Nu este medic/terapeut
danielamrr
Bună ziua. Am o mare nedumerire cu privire la situaţia în care se află fiul meu care are aproape 6 ani. În urma unei căderi pe mâna dreaptă sâmbătă seara (21 iulie 2012) ne-am prezentat cu el la serviciul de urgenţe unde a fost diagnosticat cu 'Fractură 1/3 distală radius drept' iar la radiologie i s-a notat pe fişă 'Fractură incompletă 1/3 distală radius drept'. Ni s-a spus să mergem la control a treia zi. Azi (25 iulie 2012) am fost şi spre stupoarea mea i s-a dat jos ghipsul, dl doctor estimând că e bine după o verificare a forţei dezvoltate de copil - l-a pus să îl tragă pe dlui de mână doar cu degetele flexate ale mânii drepte (cea afectată). Trebuie să mă duc cu copilul la alt consult, având în vedere că la urgenţă mi s-a spus că va sta cu ghipsul 3 săptămâni? Vă mulţumesc anticipat pentru răspuns.
3 comentarii
0
25-07-2012, ora 21:13
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
o fractura nu se vindeca in 3 zile
fracturile antebratului deobicei necesita imobilizare ghipsata, insa fara a vedea radiografiile este greu de spus cat de stabila sau instabila este fractura
0
26-07-2012, ora 07:27
danielamrr
Nu este medic/terapeut
danielamrr
Vă mulţumesc. Aşa consideram şi eu - prea puţin timp 3 zile pentru o fractură. Cred că ceea ce îmi rămâne de făcut este să caut un cabinet particular, să fac din nou radiografie (pentru că fotografia de la urgenţe nu se mai scoate pe film, ci rămâne în reţeaua spitalului putând fi accesată ulterior şi afişată pe monitor de medici) şi să-l ghipseze din nou. Şi când te gândeşti că medicul care i-a scos ghipsul e şef de secţie. Oare chiar nu există Dumnezeu pentru oamenii aceştia?
0
26-07-2012, ora 08:16
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
aveti dreptul sa cereti o copie a radiografiilor, este proprietatea intelectuala a Dvs din moment ce este facuta despre fiul Dvs. veti primi un CD cu care puteti sa va prezentati la un alt coleg si sa-i cereti parerea.
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul