Fractura spina iliaca

04-04-2014
Versanu
Nu este medic/terapeut
Versanu
Buna ziua!Ma numesc Versanu Gabriel si am 17 ani acum aproximativ 3 saptamani si cateva zile la ora de sport cand am sutat in minge am facut o fractura de spina iliaca.Am mers la spital unde mi-au pus o atela ghipsata si trebuie sa stau o luna, dar mai am de stat doar 4 zile si dupa trebuie sa ma duc sa-mi scoata ghipsul.Din ce am vorbit cu doctorul a spus ca nu trebuie sa mai fac sport 3 luni adica sa stau linistit.Eu as vrea sa stiu daca dupa cele 3 luni o sa pot face aceleasi lucruri adica sa merg cu bicicleta si sa joc fotbal in special.Va multumesc!
5 comentarii
0
05-04-2014, ora 14:29
Versanu
Nu este medic/terapeut
Versanu
Nu ma ajuta nimeni?
0
05-04-2014, ora 20:30
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
care spina iliaca? pentru ca exista 4
cel mai probabil anterio-superioara, pentru ca acesta sufera cateodata fracturi de avulzie
daca bucata respectva este semnificativa si cauzeaza probleme atunci trebuie refixata
spina iliaca fiind parte a bazinului nu inteleg cu ce fel de atela s-ar putea imobiliza si ce rost ar avea imobilizarea?
trebuie decisa de la inceput: refixam sau tratam conzervativ?
din moment ce s-a optat pentru metoda conzervativa, atunci trebuie asteptat 3-6 luni pana cand se refixeaza in pozitia noua, in acest timp sportul nu este permis, dupa acea probabil totul va fi cum a fost
0
05-04-2014, ora 22:10
Versanu
Nu este medic/terapeut
Versanu
Din cate am inteles nu este o fractura foarte mare, de aceea mi s a spus ca nu am nevoie de operatie.Dar nu inteleg treaba cu noua pozitie, poate sa se prinda altfel decat normal?...
0
05-04-2014, ora 22:15
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
pe spina iliaca antero-superioara au insertia doua structuri anatomice mai importante : ligamentul inguinal si muschiul sartorius, acesta din urma trage fragmentul de os in jos. daca fragmentul nu este repus si refixat in pozitia originala atunci se va prinde acolo unde la tras muschiul, insa acesta deobicei nu reprezinta o problema majora
0
05-04-2014, ora 22:24
Versanu
Nu este medic/terapeut
Versanu
Ma speriasem putin!Am fost la spitalul Sfanta Maria din Iasi la doctorul Apostol, nu stiu daca ati auzit de el dar mie mi se pare un doctor de altfel ca si dumneavoastra.Va multumesc pentru raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul