Fracura tibie si peroneu

01-07-2010
mariacostin
Nu este medic/terapeut
mariacostin
Buna ziua.Acuma 3 luni de zile, am avut un accident, in urma caruia am suferit o fractura de tibie si peroneu, diagnostic:fractura cominutiva metafiza proximala tibie dreapta, cu traiect articular.Am fost operata, mi s-a pus o placa blocata cu suruburi., as vrea sa stiu cat imp dureaza recuperarea?dupa cat timp am voie sa fac gimnastica recuperatorie?durerile sunt f mari si acuma, abia indoi putin genunchiul, inca nu am calcat pe el, am voie doar dupa 100 de zile.Ce ma sfatuiti sa fac?
1 comentarii
0
01-07-2010, ora 09:33
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Recuperarea depinde a aspectul radiologic nemijlocit al fracturii, de situatia intra-operatorie, de stabilitatea intra-operatorie a montajului de osteosinteza, de radiografiile de control post-operatorii, de varsta si sexul D-voastra, de greutatea si ocupatia D-voastra, de statusul muscular si articular, de antecedente si de inca vreo 200 de factori similari.
Logic si firesc este ca ortopedul care v-a operat sa va alcatuiasca programul de recuperare si kineto-terapie.
Este vorba despre fracturi foarte complexe, si nici un ortoped din lume nu se poate pronunta fara sa cunoasca in detaliu premisele enuntate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul