Fracura tibie si peroneu
Buna ziua.Acuma 3 luni de zile, am avut un accident, in urma caruia am suferit o fractura de tibie si peroneu, diagnostic:fractura cominutiva metafiza proximala tibie dreapta, cu traiect articular.Am fost operata, mi s-a pus o placa blocata cu suruburi., as vrea sa stiu cat imp dureaza recuperarea?dupa cat timp am voie sa fac gimnastica recuperatorie?durerile sunt f mari si acuma, abia indoi putin genunchiul, inca nu am calcat pe el, am voie doar dupa 100 de zile.Ce ma sfatuiti sa fac?
1 comentarii
Buna ziua!
Recuperarea depinde a aspectul radiologic nemijlocit al fracturii, de situatia intra-operatorie, de stabilitatea intra-operatorie a montajului de osteosinteza, de radiografiile de control post-operatorii, de varsta si sexul D-voastra, de greutatea si ocupatia D-voastra, de statusul muscular si articular, de antecedente si de inca vreo 200 de factori similari.
Logic si firesc este ca ortopedul care v-a operat sa va alcatuiasca programul de recuperare si kineto-terapie.
Este vorba despre fracturi foarte complexe, si nici un ortoped din lume nu se poate pronunta fara sa cunoasca in detaliu premisele enuntate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Recuperarea depinde a aspectul radiologic nemijlocit al fracturii, de situatia intra-operatorie, de stabilitatea intra-operatorie a montajului de osteosinteza, de radiografiile de control post-operatorii, de varsta si sexul D-voastra, de greutatea si ocupatia D-voastra, de statusul muscular si articular, de antecedente si de inca vreo 200 de factori similari.
Logic si firesc este ca ortopedul care v-a operat sa va alcatuiasca programul de recuperare si kineto-terapie.
Este vorba despre fracturi foarte complexe, si nici un ortoped din lume nu se poate pronunta fara sa cunoasca in detaliu premisele enuntate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 3Interpretare Radiografie si CT Glezna Stanga cu concluzie Fractura Trimaleolara
- 0Clavicula - Disjunctie acromo-claviculara, fractura distala 1/3
- 3Chist sinovial in talpa
- 0Proteza genunchi
- 1Fractura Calcaneu
- 2Formatiune osoasa care ma deranjeaza la mers, pe laterala externa la laba picior
- 2Scoaterea materialului de osteosinteza- fractura de platou Schatzker VI
- 1Fractura ischio pubiana cu deplasare
- 1Rog părere la aceasta radiografie după operație
- 3Fractura humerus